63/365 Kétszázhúsz felett

Kétszázhúsz felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot. Kétszázhúsz felett átértékeled. magadban a világot.

Hozzászólások

Zoltán, ha lebegsz a vízben, akkor nem a térfogatnövekedésedet méred, hanem azt hogy a súlyoddal azonos súlyú víz térfogatával megnövelve a kádban lévő víz mennyiségét mennyivel nől a kád vízszintje, vagyis Archimédesz óta a testsúlyoddal arányos mennyiséget kapsz. Ezért nehéz mérni, ha nem lebegsz, akkor kevesebbet mérsz.

Na de Szilárd, ha a vizszintet méred, akkor csak a térfogatnövekedésedet mérnéd, nem a tömegedet. :)

Ez jó, hallom a CsepregiÉvát... :) Ez egyébként milyen mértékegységben értendő? Ölpermiatyánk?

Egy mértékegység az csak egy mértekegység. Főzni meg amúgy is csak hozzávetőlegesen szoktam. Egyik haveromnak van egy receptkönyve ami semmihez nem ír mennyiséget, csak hogy mit és miből kell csinálni. Régi francia receptkönyv. Ennek ellenére nagyon jól követhető ha az ember végigcsinálja belőle az alaprecepteket az eljén.Ami a testsúlyt illet ott meg úgyis csak az lényeges igazán, hogy merre mozog az utóbbi időben. Lehetne úgy is mérni, hogy hány centit emelkedik a kádban a víz amikor lebegeka vízben, az ráadásul hosszúság mérték, de a célnak az is megfelelne ha nem lenne bonyodalmas megmérni.

Lehet, hogy ha levennéd azt a bundagatyát, kevesebb lenne! Amúgy hogy lehet ezeket a hülye mértékegységeket megszokni? A gyerek volt egy hónapot egy long-islandi kutatóintézetben, és szkájpon főztek az anyjával, ott voltak ilyen félreértések, mikor mondta anyja, hogy kerítsen fél liter tejet, vagy kell bele egy kiló liszt, vagy süsse kb. 180 fokon.

És minket ez meg sem ráz :-)

Új hozzászólás