9/365 Esti víz

Ez most már tényleg az utolsó árvíz kép, kb 3 centi magasan állhat a víz, a gázlómadarak is undorral otthagyták a területet, ez itt nemsokára gyöp lesz. Fujifilm Finepix S, kézből fényképzve, Zsolt itt van amit csináltam vele: eredeti layerből egy csomó új layer-t csináltam (sorszámmal fogok rájuk hivatkozni.
2. layer: multiply 20%, 
3. soft light 30%, 
4. edge detect 0.3 és 0.1 (30% és 10%) multiply layerbe 100% opacity-val, 
5.1 layer fekete-fehérbe, ebből kivettem a blue channelt, majd a layert eltüntettem, ezután háromszor kivontam a teljes képből,az így kapott masszkkal 
6. -ból kivágtam és és amit kivágtam az 2 új layer- re tettem majd a ezt a lyer-t is eltüntettem.
7.8. az így kapott 2 layer az a töksötét része lett a képnek, ezeket addition-nal hozzáadtam a képhez. (hogy lásd mi van az árnyékban, erdetileg az autóút helyén csak egy fekete csík van, meg a kép vége is csak árnyék)

Az egyes layerek nem sokat csinálnak, egyenként eltüntetve őket nem igazán lehet észrevenni a különbséget de valahogy mindegyik egy kicsit közelebb visz ahhoz amit kint láttam.

Hozzászólások

Azt az adobe cuccot ha  lehet és működik, ki kéne próbáld, mert lehet, hogy az sokat segítene abban, hogy az utómunkád, a labor, hogy úgymondjam, könnyebb legyen és követhető - de az nagyon jó dolog, és másnak is javaslom, hogy a labormunkában vezessen naplót, hogy mit hogy csinált, és ha valami hibádzik, legközelebb próbálja ki, hogy kihagy vagy módosít lépéseket, ezzel lehet a legtöbbet tanulni, ráadásul ha kigyakorlódik egy processz, utána már könnyebb és szabadabb a kreatív munka is. 

 

Gimpben nyithatóan van meg és ahogy teszem-veszem úgy néz ki, hogy az Edge detetect multiply az ami ott összemosott dolgokat, illetve ami össze volt mosódva az éles lett (a fű) viszont színekből meg elment a skálaából valamennyi. Na majd figyelek rá legközelebb.

A kép összességében szép - a tábla jobban kéne, többet, értelmezhetően, így hiba, nem képelem, viszont jó ötlet lenne, ha benne lenne. A leiratot köszi, az zseniális, alig értek belőle valamit, ha ez így layeresen eljönne valahogy hozzám, és az megnyitható lenne PS-ben, akkor érteném, mi mi. De. Ami fontos. Van valami, ezek között, ami elvesz a részletekből, ugyanez történt a fejeddel a szőnyegen a hajnál, mint itt a kis izékkel a vízben, hogy olyan átfordulós hatás lett a tónusokkal ott és elveszett valami. Hogy ez valami szoft light layeres meló, vagy az edge detect azt nem tudom, ha van átfedés a két processz között, ott lehet a megfejtés. 

Új hozzászólás