Hozzászólások

A sárgás fehéregyensúly, miatt is, de a sok tégla, terrakotta miatt is olyan mediterrán hangulata van. Szép nagy a terasz!

Nagyon jó hangulata van a képnek, olyan mediterrán is meg nem is. :) nagyon jó, hogy a bácsi a kék ruhával utal a házra,a csíkos mintával a párnákra... Ettől van egyfajta rejtett rend a képen.

Ez a kék nem tudtam miért van, de lehet benne valami! Gyerekkoromban az a szöveg ment, hogy a rovarok imádják a sárgát, a saccperkb átellenben levő színt lehet akkor utálják? :) A mediterrán világban én a kék nyílászárókat inkább hittem eddig a tengerre utaló színharmóniára törekvésnek, vagy nyitottság, szabadság asszociációnak. :)

A csíki házak mindig is tetszettek, míg a hasonló idehaza inkább eröltetett giccshangulat. De pl az északi tengerparton levő élénk házszínek is természetesnek hatnak. Érdekes ez...

:)
A régiek megfigyelése szerint a kék színt valamiért nem elkerülik a legyek. Ezt egyébként Csíkban is megerősítik, ők régen a házaik falát festették éppen emiatt kékre.

Nem tudom, szabad a gazda!

Szépek és különösek ezek a kék spaletták, Spanyolországot juttatják eszembe... Ja, ott az ablakkeretek is kékek, tudod miért?

Új hozzászólás