Hozzászólások

Na erre mit lehet válaszolni. Finom. :) Édeskés zöldség íze.

De milyen íze van a spárgának?

Amúgy a recept nem bonyolult. Veszel spárgát, általában fél kiló van egybecsomagolva. Kettőtöknek az elég. Fogsz egy tepsit, alulra belapogatsz bacon szalonnát. A spárgát meghámozod vékonyan, és ha öregebb, vastagabb, akkor 10 percre lobogó sós vízbe dobod. Amíg fő, összekeversz egy nagy doboz tejfölt egy tojással, sóval, borssal, és pici prézlivel. Főzöl 10 deka tésztát, én ezt a kagylóformát szerettem, mert formailag jól mutat. A spárgát mikor megpárolódott, nem puhányra, csak picit, akkor bedobálod a baconnal kitapétázott tepsibe. Rászórod a főtt tésztát. Pici prézlit hintesz rá. És rálocsolod a tejfölös baszt. Aztán a tetejére is teszel bacont, hogy lefedje kb. És betolod 220 fokos sütőbe. 20 perc kb. És akkor kiveszed és szórsz rá reszelt sajtot és még visszadobod annyira a sütőbe, hogy rápiruljon. Ennyi.

És ami engem is meglepett, hogy finom lett. :)

Én soha nem ettem spárgát, de ezt megkóstolnám.

Az úgy volt, hogy vettem spárgát a Lidlben, eleve a nagyobbakat kerestem, mert pucolni utálom. És aztán boldog voltam, és aztán elfelejtettem, és tegnap eszembe jutott, és már nem volt olyan, hogy azt összekössem sajttal és szalonnával és csak úgy süssem, na. És a mennyiség is kevésnek tűnt hámozás és a nyomorult részek levágása után. Úgyhogy akkor mit tegyek mellé? Tettem volna zöldbabot, az még szép is, de nem volt itthon úgyhogy akkor lett a tészta. És onnan már adott volt az irány, hogy egy tepsis izé lesz. És lett. És azt mondták, hogy jó is volt.

A sparga jo, es finom is, es sokszinu, en inkabb savanyunak eszem, grillezve, ecetes leben, vagy koretnek, parolva, de ez is jol hangzik nagyon.

Új hozzászólás