Hozzászólások

Nekem ez a kép azt mondja, hogy reggel van, felülsz, és elgondolkodsz. Összerakod a világot. Kellene most ide egy idézet az Esterházy kötetből, amit olvastam, de nem veszem elő újra. Nekem nagyon emberi az egész. Nekem nincs benne teszekráság. De persze sok ember sok dolgot gondol egy kép láttán. Az én olvasatom ez.

a kezeim a lábamon vannak, ahogy szoktak, teszekráságot nem látok, übüség van, de hát ekkora pocakkal ez evidens. 

Leírtam :) übüség és teszekráság. De az arckifejezés, a lelógó kéz, egyáltalán a perspektíva, ha valaki, akkor Te jól tudod, mindennek van a másik oldalon valami előre tudható dekódere is. Ilyenek.

István, itt aztán sok izé nem történt, ettől még lehet mindenféle info layer, de a sztori egyszerűbb, Ingrid tegnap feladta a leckét, ma ahogy ébredtem, eszembe jutott, a gép kéznél volt, letettem a földre, beállítottam a 10 mp időzítőt és katt. Megnéztem, az elsőn többnyire a plafon volt, én alig. Ismétlés, döntöttebben a kamerát, ennyi. FF kidolgozás, kész. De érdekelnének azok a kétséges üzenetek, mert fontos lenne a visszajelzés. 

Tök jó fotó, de elég kétséges üzenetek jönnek nekem primer róla. Van egy übükirálysága, egy teszekrásága, miközben bizonyára vannak szándékos jelek elrejtve (nagyon elrejteni nem lehet itt amúgy semmit), amihez értelmezni kell. Nagyjából ezt gondolom, ha ránézek. Nem vidám, és azt hiszem, polgárpukkasztásra is alkalmas darab valahogy.

Persze hogy segít a környezet, hiszen én is azt írtam. Ha megnézed a négyzetes kis ikont ott leesik a kontexus -- és éppen ezzel kapcsolatban kezdtem írni, mert hát mégis először azzal szembesül az ember :) Néha ez "kivágjuk a közepét" algoritmus érdekes hatásokat, félreértelmezéseket okoz. Aki nem jut túl a kis képen, lehet nem fogja megérteni miről is szól a kép.

Zoli, értem, és ha ez egy portré, igazad is lenne, nem kellene az óra. Viszont ez egy élethelyzet ábrázolása, és én órában élek. Mivel az méri az alvásom is, a lépéseim is, meg az időt is. Miután kész lett, nekem is voltak kétségeim, hogy átjön-e, hogy nem épp szükségem végzem, hanem ébredek, de gondoltam a környezet talán segít ebben. 

Ez nagyon tetszik. Köszönöm. :) 

A kis kivágáatban nem látszott a szobai kontexus, így azt hittem csótányok lettünk és megleptük Zsoltot ahogy ül a budin. Lapítani kell, mert ha észrevesz... :) Aztán eredeti kivágásban megjelent az Ádám és Éva a falon (a kezdet) a lámpa a túlfelén (egy új dolog), és elgondolkoztatott. Itt van a kezdet és az új között egy ember. Messze elnéz felettünk, észre sem vesz...

Egy valami észrevétel: az az óra szerintem nem kellene. Te talán azt mondanád h túl civil. Igen persze a régitől új felé vivő íven ott van, de szvsz a lámpa elég. :)

 

Új hozzászólás