Hozzászólások

Nekem a szendvicskészítés, bár a szó szoros értelmében nem főzés vagy sütés, beleillik a gasztronómia fogalmába. És hát a medvehagyma krém láttán melegség öntötte el a szívem.
Ami meg a heti feladatok megúszását vagy nem megúszását illeti, én sokszor vagyok vagy eszköztelen, vagy ötlettelen. És az is előfordul, hogy tényleg nincs időm úgy megoldani a feladatot, ahogy szeretném. Ez nem azt jelenti, hogy nem gondolkodom rajtuk.

Dehogy vagyok dühös. :) igyekszem nem megúszós lenni.

Ne legyél dühös azért, mert kérdezek. A 365-ben azért találtuk ki a heti feladatokat, hogy egymásra reflektáljatok és hogy egyfajta játékként akár ihletet is adjon azoknak, akik épp elakadnának. Nyilván nem lehet olyat elvárni, amit az ember adott héten nem tud megcsinálni. Ugyanakkor az is látszik, hogy elég sok megúszós kép jön, megúszós feladatmegoldás, kibújócska, nem tőled, vagy nem csak tőled, ez általános, és talán érdemes azt megfontolni, hogy mennyit ad ez a lehetőség, ha az ember akár fogösszeszorítva, de megold valamit, vagy ha kikerüli. Ezen felül a többi nekem mindegy.

Zsolt, te most piszkálsz engem?
"A gasztronómia kifejezés nem csupán a főzés tudományával kapcsolatos. A gasztronómia a kultúra számos összetevőjét tanulmányozza, az ételből kiindulva."
"A gasztronómia a kultúra és az étel közötti összefüggés tudománya vagy művészete, de sokan vallják azt is, hogy a „kettő együtt”. Hozzátartozik a terítés, a felszolgálás művészete, az étkezés kultúrája és minden más, ami az étkezéshez kapcsolható. " (Wikipedia)
Nyilván nem beszélhetünk művészetről e kép esetében sem, na de az sem művészet, ha megfőzök egy borsófőzeléket és lekapom. Viszont: az én étkezési kultúrám van a képen (még ha gáz vagy igénytelen bárki számára), én összeállításom, főzés-sütés nélkül is.
A főzés-sütés egyébként is elég nagy korlátozás, számtalan olyan étel van, amihez nem kell hőhatás. (turmixok, saláták stb., melyek hozzátartoznak a gasztronómiához - sok ilyeneket fogyasztok). A medvehagyma krémet ugyan nem én készítettem, viszont az is nyers. Ennyi erővel korrektebb téma: Sütés-főzés.

még mire vonatkozhatna a gasztronómia?

Nem fogok fôzni, se sütni ezen a héten. Kár, hogy a gasztronómia fogalma csak a sütés-fôzésre korlátozódott, szó szerint.

Ezt főzted, vagy sütötted?

Új hozzászólás