Hozzászólások

Pont ilyen vizes képre gondoltam :)

Én meg úgy értettem, hogy szóljatok, ha valami nagyon prosztó, hitvány dolgot művelek a képeimmel (pl. szépia szintű dolog stb.). :D

Én egyébként úgy értettem a kitárgyaltukot, hogy egyszer rákérdeztem, akkor Andi mondta is ezt a filter dolgot, no és hogy neki így tetszik. Inntől ez végülis az ő alkotói döntése, és ezzel nincs is szerintem probléma. Lehet akár stílusjegyed is ez a fajta FF.

Ez tetszik, Zoé. :) Főleg azért, mert akár ez még igaz is lehetne. (Amúgy tegnap miközben csináltam eszembe jutott nekem is egy pillanatra, de hát szinte természetes, a zuhanyzóban csináltam.)

Nekem egy az egyben a Psycho-ból a zuhanyzós lány, de nem olyan sikongatósan, hanem egy modern verziója, aki nem fél a farkastól és esélytelen, hogy bárki csak úgy letámadja.

Köszi Zsolt!
Szívesen veszek minden építő jellegű kritikát és megfigyelést! :)

Eszünk ágában sem volt egyikünknek sem elmarasztalni Andit az efféle alkalmazásért, s azt hiszem a világ többek között azért is változik, hogy kísérletezünk, mert a tapasztalati élményt csupán a puding próbája az evés alapon lehet megszerezni. Tehát, kísérletezzünk és kóstolgassunk!

Ha valaki, én aztán háklis vagyok a szépiára, meg egyéb barnítást, kékítést imitáló dolgokra, de itt ezzel semmi baj, egy meleg tónusú kép, Ilfordnak volt ilyen tónusú barit papírja, talán egy fokkal ha kevésbé barna, nem is vesszük észre, az még jobb, de így sincs baja. Nem kell ezt mókolni tovább. Hajrá Andi, jót írsz a fotózásról, bizony sokan vannak vele úgy, hogy néha kézbe veszik a gépet, de nem több, és igaz, a 365 erre a legjobb, hogy az emberben kialakuljon, hogy naponta kezében a gépe.

Köszi a hozzászólásokat!
Az túlzás, hogy kitárgyaltuk, de lehet, hogy itt lenne az ideje tényleg. Nem nagyon értem illetve nem tudom pontosan, hogy mire gondoltok.
Akkor is és most is azt tudom írni, hogy FF képre került egy provia nevű filmes szűrő (photoscape), mert jobban tetszik azzal, mint anélkül. Nyilvánvalóan meg kellene tanulnom végre normális FF képet készíteni (beállításokat megtanulni).
Technikailag készült ennél jobb kép is tegnap, teljes arccal, szemből, de nagyra kinyitottam a szememet, ami félig meglepett, de sajnos félig kissé idétlen fejet eredményezett és inkább ezt tettem fel.
Be tudnátok jelölni nekem vagy jobban körülírni, hogy mire gondoltok? Mi, hol, mennyire és miért zavaró illetve nem jó? Számomra más zavaró tényezők vannak a képen, például az, hogy nem éles a szemem, a világítás sem az igazi, ilyesmik.
Ősszel/télen, amikor több szabadidőm lesz jobban el fogok merülni a témában, miként lehetne javítani a hibáimon, mert én ám szinte csak kattingatok bele a vakvilágba, ezt még amatőrségnek sem lehet nevezni. :) Na de főleg erre tökéletes ez a 365projekt, hogy az ember így van úgy foglalkozzon vele nap, mint nap. Valahol el kell kezdeni. Ezelőtt volt, hogy hónapokig nem vettem a kezembe a gépet, hiába szeretek fotózni. Alkalmi hobbi fotózáskor az ember annyira nem figyel a hibáira, főleg nem tud rajta javítani, mert nem foglalkozik vele eleget. Érzem a képeken, hogy ez meg az nem stimmel, tegnap is 1 órát ültem a képek felett, mire eldöntöttem, hogy melyiket töltsem fel. Mint írtam korábban technikailag volt ennél jobb is szerintem, de ezzel tudtam megbékélni, mégpedig azért, mert ez adta vissza a hangulatomat, fontosabb, hogy igaz legyen, mint technikailag megfelelő. A cél az, hogy előbb-utóbb össze tudjam hozni a kettőt egy képre. :)

Most, hogy megemlítetted Nyözö, valóban, volt arról szó. Majd visszakeresem, sőt újranézem és hozzászólok.

Gyönyörű.
Nekem egyszerre riadt, félős, bánatos, megtört -- nagyon erős érzelmi hatása van Andi! Remélem jól vagy. :)
(egész kicsit ha nyesel a tetején, hogy már a hajaddal kezdődjön a kép, az lehet erősíti az összképet)

Feri, Andi képein mindig megvan ez a tónus, egyszer ki is tárgyaltuk vele ha jól rémlik.

FF kép: apró, halvány elszíneződéssel, mint nekem is összejött a múlt héten, nem tudom, az is lehet, hogy tévedek, de erősebben ,,szűrtük,, a dolgokat. Nem nagyon, picit.

Új hozzászólás