Hozzászólások

a bácsi elégedettebb, de nem érti, mi bajod a fenekeddel, az lenne a talapzat, amin ez az egész torzó megáll, nélküle nincs befejezve.

A vágás, na igen, van ugye az aránymegtartós fétisem, na itt elengedtem, előzetes nyomásra. :) Megnéztem még négyzetesen is, hátha feszesebb, de attól a formátumtól idegenkedem. (Gyanakszom is újabban, lehet van egy enyhe OCD-m)
Volt mindkét verzió, hogy a kéz az alsó harmadban, és ez, de valahogy nekem így tetszett jobban. A fenék bebuktatása két ok miatt van. Az első, hogy aznap jött meg a boom állvány, és megpróbáltam újraalkotni a legelső képeim közül a földön összegömbölyödőseket, de nem jött össze, aztán beugrott ez. A fényt felülről kaptam, direkt ilyen élfényesre terveztem, hogy csak a lényeg legyen kiemelve. A fenekem itt nem tartottam lényegnek. Így bebukott inkább.
Ellenben örülök a pozitív fogadtatásnak, és a szubjektív véleményeknek és remélem a pedellus bácsi is elégedettebb! :)

Hát ha vágnék belőle, akkor a jobb fenekénél van az a fény pászma, azt mindehogyan benne hagynám, még jóval alatta vágnék, hogy latsszon hogy mennyire más mint ahol nincs pászma.
A billog:: ezek szerint a Károli fordítást nézted. A többiben (meg az angol fordítások többségében is) tetováláként szerepel az "égetés.", valójában mindehol ahol apigment beírásos tetoválás egy létező fogalom tetoválást használnak a fordításra, ahol/amikor ez nem egy ismert technológia, ott és akkor mindenféle egyébbel helyettesítik.

Így, tónustalanságában valóban lehetne vágni, ha van bajom, talán ez, hogy miért buktattad ennyire be.

Ennyi magyarázat után nem is tudom mit írhatnék! :)
Én biztos vágtam volna az aljából jó sokat, felül kevesebbet. De egyébként tetszik. Ezt a vágást főleg azért írtam le, mert nekem úgy jelent meg először, majd görgettem és meglepődtem, hogy miért van még ilyen sok a képből. :)

Huhh, köszönöm szépen a magyarázatot is, így már összeállt a dolog teljesen. Nem is sejtettem hogy ez van a háttérben. Az égetés résznél értettem hogy billog, de valamiért a tetoválás eszembe sem jutott, hogy billog lenne (pedig valóban lehet az is).

Bárcsak lenne a képeim mögött ilyen tudatosság, akkor nagyon boldog lennék. De az igazság csak az, hogy a jelölt kezemmel akartam a keresztbe tett ujjakat, az amolyan pajkosság miatt. Hogy: 'Persze, jó leszek, megígérem!' De a hátam mögött az ujjamat keresztbe rakom, mert nem gondolom komolyan. És ezt a "rossz" kezemmel. :)

Gondolom fordítástól is függ. Szóval a legtöbb fordításban a Leviticus (3 Mozes) a tetoválás tiltásával foglalkozik. Ebben a kűnyvben egy csomó szabály és tiltás van, ruházkodás, étkezés, szexualitás, stb... Arról szól igazából, hogy van az eredendő bűn és ahhoz hogy egy zsidó megváltsa magát és méltó legyen Ábrahám kebelére visszavonulni halála után mi mindent kell betartania. Aztán ha az ember tovább olvassa a könyvet elöbb utóbb eljut Jézusig, aki megváltotta a világot az eredendő bűntől. A törvény ahogy mondja törvény marad, a menyországban is van rangsor és aki megszegi a törvényt az a csípési sorrend alján lesz (ha kell meg tudom találni az idézetet), de a Leviticus-ban foglaltak megsértése nem halálos bűn többé. A kereszt (lásd az ujjaidat) az ami megvált a pokoltól és a haláltól ha valaki tetoválja magát, vagy ha valaki több mint egy anyagból készült ruhát hord vagy több mint egyféle magot vet ugyanabba az ágyásba, vagy ha homoszexuális, vagy ha nem veszi feleségül a meghalt testvére özvegyét, stb...
Ezek közül a legismertebb példa valószínűleg a tetoválás., legalábbis itt a sötét délen. Szóval jó a kettő egy képen. Akkor is ha a keresztbe tett ujjaidat nem vallási szimbólumnak szántad.

Köszönöm szépen a dicséretet! De hiába olvastam el vagy háromszor, nem látom a párhuzamot a verssel. :)

Ez jó. Biztos ami biztos. A keresztet formázó ujjak, mintegy kontrasztban 3 Mózes 19:28-cal. Mintha egy fegyvert fogna a kéz.

Új hozzászólás