Hozzászólások

Középiskolákban errefelé két félév kötelező tesi óra van, amit a 4 év alatt akkor teljesít a gyerek amikor összejön (van hely rá az órarendjében, meg van hozzá kedve). A második félév végén szokták földobálni a tornacipőjüket, mert a többség örül, mint a kutya ha elengedik a farkát. A tesi óra ugyanis nagyjából kimerül hosszútávfutás gyakorlatokban. Szóval a két félév végén szoktak lógni tornacipők a sulik körül. Drótra dobálják, fára nem, fára wc papír tekercseket dobálnak, de arra még 15 év alatt nem jöttem rá hogy miért. Télen kicsit több a lógó tornacipő mert adminisztratív okokból gyakran veszik fel mindkét tesi órát az öszi félévben.
Mellesleg 2008 óta amióta mindenki szűkebben van anyagilag szemmel láthatóan megcsappant a lógó tornacipők száma. Gangak meg a városnak ezen a részén nincsenek. Más részeken vannak, de ott inkább grafittikkel jelzik a határokat és a far izomban okozott mély vágott sebekkel jelzik a nemtetszésüket ha valakit rossz helyen kapnak el. Ennek is megvan a maga története amit most már több egymásnak ellentmondó formában is ismerek, de lehet, hogy egyik sem igaz.

Hogy a valóságban is vagy csak a filmeken, nem tudom, de azt hallottam egyszer valahol, hogy a bandák így jelzik, meddig tart a területük. Aki áttéved a másik brigádból, annak megmutatják, hogy rossz helyen jár, a cipőjét meg kilógatják figyelmeztetésül.
De ez esetben minden bizonnyal gyerekcsíny lesz.

Köszi, egy iskola közelében fotóztam és volt még egy feldobott cipő ugyanabban az utcában. Én valami gyerekcsínyre tippelek.

Nekem fogalmam sincs, hogy miert szoktak cipoket fakra-drotokra logatni.

Csak remélni tudom, hogy azért lóg ott az a gyerekcipő, amiért általában cipőket szoktak fákra lógatni.
Erős lett. Tetszik.

Új hozzászólás