Vágy (ism)

Vágy (ism)

A fekete háttérrel tényleg ütősebb, hatásosabb a kép. Legalábbis nekem. De majd megmondod Zsolt a frankót. A kezemmel nem tudok mit kezdeni. Mármint a nemlátszóval. De fogadjuk el, hogy ott van az valahol a maci mögött a sötétben:) Ez biztos amúgy, mert azzal nyomtam az önkioldót :)

Nagyon örülök, hogy Zoli azok közé tartozik, akinek ha azt mondom, hogy ismétlés, akkor veszi a fáradtságot és dolgozik vele. Ez egy jó irány. Most azt mondom, hogy még mindig lehetne ezzel mit molyolni. Nagyon jó, hogy megtaláltad ezt a tónust, hogy ennyire kevés fénnyel dolgozunk, beszédes az egész. Talán a maci arcrészére egy kicsi fényt még nem ártott volna adni, és akkor már jobban értelmezhető lenne ez az egész, hiszen ő is szereplője ennek. De ez még a kisebbik kérdés. A nagyobbik a tömegelhelyezés. Én azt mondom, hogy ez nem fekvő kép. A legjobb esetben is ez egy négyzetes kompozíciós kép, persze rajtad áll, hogy mi hova helyezel el, de az biztos, hogy nem fekvő. Ettől unalmassá válik, hogy egy ilyen fekvő belső ritmust fekvő keretbe teszel. Ezen érdemes lenne elgondolkodni, mert közel járunk a három csillagos leckemegoldáshoz, ha van még energiád ismételni egyet, meglesz az. Figyeld meg és rögzítsd magadnak, hogy mennyi fény az, ami már eleget rajzol ahhoz, hogy értelmezhető történet legyen, egyébként a macihoz nagyjából annyi fény kellene, mint amennyi a kezeden van, szerintem – összemérhetővé kellene tenni. Összefoglalva, az ismétlésért mindenképpen jár egy csillag, és kérnék még egy utolsó ismétlést. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Ha egy lecke megvan, az nem jelenti, hogy ne lehetne meg újra :)

Köszönöm az értékelést Zsolt. Igen, mindenképpen ismétlek és ennél a leckénél is már megpróbálkozom a tükörrel, vagy alufóliával, amit javasoltál az egész alakosnál, hogy a macira is jusson fény. Amúgy az önporté lecke már megvan, vagy attól úgynúgy értékeled? 3 csillag, oszt csók? :)

Köszönöm Brigitta a hozzászólást. Érdekes meglátás. Igazad is van abban, hogy más hatást ad. A mackó mögött most sötét a háttér, de arra azért figyeltem, hogy a körvanalai megmaradjanak. Egy kicsit a fejemet is máshogy tartom, mivel nem tudtam pontosan úgyan onnan lőni és máshogy kellett helyezkednem.A hátteremet csak oda tudtam felbarkácsolni.. Köszi mégegyszer és örölök, hogy azért önportrénak jónak találod :)

Összehasonlítottam az előző verzióval, és azt kell hogy mondjam, hogy nekem ez a kép teljesen más hatást ad. Valahogy eltörpül benne az irányt adó mackó, és átminősül személytelen pajzshordozóvá. Ezt erősíti bennem az a hatás is, ahogy a szem látószöge kikerüli, ezzel ketté bontva a képet.
Jó önportrénak találom, letisztult könnyen értelmezhető képi-világgal, mégis talán az előző dramaturgiáját hasítóbb hatásúnak ítélném.
Verziónak kitűnő! ;)

János, nem gyerek utáni vágy :) De ha valakinek ez jut róla eszébe, annak is örülök. Ha külső szemlélőként próbálom vizsgálni, akkor akár az is lehet. Az ujjaimat nem is vettem észre, talán mert igazán fényt csak a kép közepe kap, a többi mellékes. A vágáson én is gondolkoztam, csak akkor nem tudtam volna megtartani a képarányt. A 16:9, vagy ahhoz hasonló arány szűk lenne szerintem.

Visszatérve erre a gyerek utáni vágy asszociációra: Én igazából ezt a képet úgy készítettem el, hogy a már eddig feltöltött képeimmel párhuzamot lehessen vonni. Legyen köztük valamiféle kapcsolat. Itt pl a Maci ez a kapcsolat. Persze nem várhatom el mindenki tisztában legyen a képeimmel... :) Ezért is jó, hogy ezeket a képeket így külön nézitek, mert ilyen érdekes dolgokra asszociáltok, amikre én nem is gondoltam

Húúha, sokat agyaltam, csak leírom. Szóval, valahogy vágy.. nekem olyan érzés, mintha gyerek utáni vágy lenne (lehet az azonosulás miatti, a saját vágyam kivetülése vagy mi...), ott a mackó, a leendő apuka stb..
Portrénak nekem túl pici, már mint az alany (pedig a fény az arcon nagyon jó!).. Az ujjak levágásra kerültek a - gondolom - lepedő által, valamint a mackó alatt vágnék egy picit.
Remélem nem veszed lehúzásnak, szerintem az irány nagyon jó, pár aprósággal meg kell toldani és jó lesz ez :)

üdv, p.

Van aki szerint hülyeségeket beszél?:)
Köszönöm Ági, örülök, hogy tetszik.

És Zsolt mégsem beszél hülyeségeket, ugyebár.
Zoli, jó, hogy megcsináltad. Jó lett.

Nem igazán néz semmit, a lényeg hogy háttal van nekem. Amúgy nagyjából elnéz a kamera mellett. Ahol valójában egy ajtó van. Éppen nézheti azt :)

Hmm érthető. Jó ötlet. Kívancsi lennek hova, mire néz a maci.

Új hozzászólás