Nagymester

Nagymester

Olvastam a kommenteknél, hogy sakk szempontjából lehet, hogy a kép kérdéseket vet fel, és ebben lehet, hogy érdemes később odafigyelni, hogy olyan állást mutass, ami valóban megtörténik és izgalmas valamiért, netán az adott szereplőhöz köthető, mert az ínyencek számára is kell nyújtani pluszt, azaz aki tud sakkozni, annak is kell hogy a kép működjön. Én nem tudok. Ezért ez a része engem nem zavar. Ami picit problémás, hogy hogy a fenébe nem lehet a függőlegest megkeresni? Haragszom, mert a fiú jó, a gesztusa jó, a hangulat, a fények jók, ez a pici, ami miatt rezeg a léc, hogy ezt ott kellett volna egyenesbe állítani. Értem én, ez nem megy egyből, de akkor tessék gyakorolni, vagy segédvonalakat bekapcsolni a fényképezőgépen (ha van), mert pár fok is érzékelhető bizonytalanságot tud okozni. Lehet ferdére komponálni, de akkor kell adni egy új viszonyrendszert, ami új geometriát adhat. A kép jó, talán még annyit, hogy a fej támasztása nem mindig hordoz jó üzenetet, mert van benne egy dekadens üzenet, hogy annyira fáradt, vagy unja, hogy támogatnia kell a fejét, hogy le ne essen. Itt ez most nem probléma, mert épp ez ad egyfajta vagány üzenetet, hogy a kissrác annyira nagy sakkmester már, hogy neki nem kihívás az ellenfél, tehát ez az üzenet most jól jön ki, egyetlen, ami még így is kérdés, az az ökölben tartott kéz, mert abban viszont az üzenet ellen dolgozó feszültség van. Minden tösszevetve ez egy jó portré lenne, ha függőben lenne aminek kell, így most ez csak két csillag. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Forgasd el az óramutató járásával megegyezően 2 fokot és fogod érteni. :)

Köszönöm az elemzést! Zsolt, a függőlegesre vonatkozó részt nem értem. PS-ben megnéztem segédvonalakkal, a bábuk tökéletesen függőlegesen állnak. A srác mögött, a bal oldalon egy TV látszik, annak a keretének a két széle is teljesen függőleges. A gyerek meg ennyire ferdén ül, ha "egyenes". :))

Hát akkor Csaba melléfogtam.

Tamás, Sally Mann-t kihagynám. Nem az én világom.

Köszi Fiúk! Igen, Tóbiás, vagyis Benci a fiam. Nem könnyen instruálható, utálja, ha fotózom. De néha sikerül elcsípni egy-két jobb képet. Erre van esetenként legalább 2 másodpercem, szóval igyekezni kell. Sok idő beállásra, rendezésre nincs. : ))
Én is azt gondolom, hogy Zsolt terelgetésével célt érhetek. A teljesített leckék sikerének fele őt illeti. Én is úgy érzem, jó az irány. De majd most kiderül az elemzésnél, hogy mennyire.

Tamás, elemzés később, de a kép jó irány, és ez a lényeg, szerintem.

Feri, ha levágod, egy unatkozó gyerek lesz, semmi más, ugyanis a kezét is vágod és az eredmény egy nulla lesz.

Durva leszek: Nem a kép jó, hanem a gyerek! Visszanézve több róla szóló opuszt, úgy gondolom, hogy a fiad(?) jó modell, mert együttműködő és mert nagyon kedves jelenség. Megvan a lehetőségetek, hogy igazán jó képeket csináljatok, elkerülve a cukiság nehezen kivédhető támadását. Az én szavaimnál azonban, sokkal többet mond, ha megnézed Sally Mann és Kemenesi Zsuzsa képeit.

Miért ne maradna. Itt van a képen az a "verébszájú Tóbiás" mosoly. Az a felnőttes, komolykodó pózolás amit megtör a gyerek őszinte, csíntevő mosolya. Persze, ha marad a sakktábla a bábukkal, egész más a kép üzenete, csak engem is zavar a bábuk helye a táblán. :)

Ha levágja, nem marad belőle semmi, mert vele együtt levágja a talapzatot, az egyensúlyt is és mindazt, ami kontextusba helyezi, miért van a gyerek lefényképezve.

Ne törődj a bábukkal, vágd le! Akkor is nagyon jó kép marad. :)

Köszi! Nagy lábon él. : ))

Nekem is tetszik, csak nagyon zavar, hogy a bábuk (bár megfelelő sorrendben) két sorral a helyük előtt állnak. Miért? Hogy odaférjen a kis srác keze? Amúgy is odafért volna....

Köszi! Miért ne sikerülne Neked?

Azt gondolom, hogy ez szépen sikerült! Kifejező: játékos is és komoly is.

Nagyon tetszik. Írhatnék mindenfélét, de egyszerűbb azt mondani, örülnék ha nekem sikerülne ilyen.

Új hozzászólás