Rétegek

Rétegek

Munkába menet a Mór utca és Jász utca sarkán.

Tudom Gábor, hogy álláspontod szerint a képhez nem kell utómunka, az úgy jó, ahogy megtaláltuk, mintha ez a nyersesség hordozna valami hitelességi pluszt (nem hordoz), de itt most az első, ami szembetűnik, az a szín- és tónuskorrekció hiányából adódó technikai problémakör, ami miatt épp az nem tud életre kelni, ami a téma lenne, a rétegek, és a rétegződések mögött rejlő történet-történelem. A fények szépek, hogy ennyire skurcba kell-e lőni a dolgot, azt nem tudom, nem vagyok meggyőzve, de lehet, hogy ha rendbe lenne a technikai, vagy más szóval a labormunka téve, akkor nem lenne gond, bár az átlóra futtatott vonalaknál mindig kérdés, mi az, ami a fontos, a tömeg vagy a rajza a dolognak, és most így nekem a se ide se oda nem futó vonal zavaros. Nem lehetne olyat, hogy egyrészt mondjuk 2-3 nagyságrenddel több képet kapjunk (az is csak heti egy lenne), és hogy az utómunka is szerepet kapjon? (hegyi)

Hozzászólások

Zseniálisak ezek a régi téglaépületek, sajnos(?) sok ilyet találni a városban. Gyönyörű ahogy a selymesre kopott téglán csillan a napfény, én oda tettem volna a hangsúlyt. (Egy mozaikkép egyik részleteként nekem is van itt nagyon hasonló képem.)

Most picit rendezetlennek érzem a képszéleket pl. a jobb szélen az a vakolatletörés már szvsz nem kell, bal felére se az árnyék, stb. De ez lehet tudatos volt részedről GG.

Új hozzászólás