A Mama után maradtak még elvarratlan szálak, folytatódik a gyerekkor feldolgozása.

Hozzászólások

19
Értékelem!

Csetről:

- balettóvoda?
- van olyan, aki aludt?
- én szófogadó voltam, tuti aludtam
- ovodaban alvas elott en olvastam fel a tobbieknek a mese cimet
- Zsolt, az iskolában nincs homokozó, csak mondom.
- Ingrid, nekünk volt az ugrópálya végén, abba ugrottunk táv is, magas is
- Jóska, az gödör, nem? abban nem lehetett homokozni, mert a fejedre ugrottak.
- helyes gyerek voltál, Zsolt
- Andi, várd ki a végét
- a halnak, ugye, nincs tüdeje
- Ingrid, nincs neki? Nem tudtam. És akkor hogy él?
- ó ne ott etted meg azt?
- a Csemege Rágógumigolyó?
- de az emberek tudják azoknak az utcáknak a nevét ahol gyerekek voltak?
- Úz, Gorkij, és a többi, Felszabadulás útja, UD 46-09 Wartburg...
- mert hogy én pl nem utcanevek alapján tájékozódtam hanem hogy lakik-e arra ismerős, ott a játszótér vagy a fagyis meg ilyenek.
- na a kerítés láttán meg a motoros sztori hallatán jegyzem meg hogy nekem jawa175-ös ugrott hasonló kerítésnek, mert nem gondoltam, hogy elindul az udvar végén egy 4,5 V-os elemmel az akksi helyén
- egyszer volt ilyen hogy kijöttek hozzánk a rendőrök mert valakik feltúrták az egyik temetőt és aztán sorra járták azokat akik a könyvtárból kétes könyveket kölcsönöztek és ott volt a nevem az egyik sátánizmussal foglalkozó könyvben de anyu elmagyarázta nekik hogy az ő lánya biztos hogy nem volt benne a buliban
- Zoé, egyszer hozzánk is jöttek a rendőrök. Hazahozták a fiam, aki művészi vénájának kiteljesítése jegyében egy társasház liftjében graffitizett. Én se röhögtem.
- Nalunk akkor voltak rendorok, amikor valakik autoemblemakat loptak a kornyeken. Az egyik elokerult a gyerekszobabol.
- tisztára mint a hugom. az ágy szélén nyomorogtunk hogy az összes plüss elférjen az ágyban.
- ugyanígy volt nálam is, mi utaztunk éjszaka, autó volt az ágyam. csak aztán 9 éves koromban kiderült, hogy azért vagyok beteg mindig, mert porallergiám van és befulladtak tőlük.
- nekem nem volt macim. hátrányos helyzetű gyerek voltam.
- én még sosem eregettem sárkányt. ez gáz?
- jók ezek a történetek, jöhet a többi

18
Értékelem!

Szia Zoli, először is köszi a visszajelzést. A dolgok néha fényképként rögzülnek, néha csak illatok hívják elő, fene se tudja. Paradicsom fagyit azóta se ettem, nem is értem, miért nem terjed el, annyira finom volt. édes-sós-savanyú, ahogy kell.

A Csajkát el kellett adni, mert a Mama meghalt és el lett adva a ház, a lakótelepen meg nem tarthattam, de a Meteo című filmben látható, a Filmgyár vette meg.

31
Értékelem!

Kedves Zsolt!
Székesfehérvár és Budapest között hallgattalak ma délelőtt. Pont egy óra volt az út, ideális az 56 perces podcasthez. Vicces, hogy Pestlőrincre mentem épp, hogy elhozzak pár cuccomat azoktól a rokonaimtól, akiknek a lakásában laktam éveken át a Bartók Béla utcában, a XVIII. kerületben.

Zseniális volt ez a visszaemlékezés! Szinte magam előtt láttam a körteszedést a "spéci eszközzel", a lábbal hajtós Volgát, a halpukkantós lányt, a "falusi idillt", a TV fényeit, ami kiszűrődött a másik szobából. Érdekes, hogy mik maradtak meg a fejedben, ahogy mamád leesett, és nagyon sírtál. Az 1Ft-os paradicsom fagyi klassz lehetett, a többiekkel ellentétben én elhiszem! :D (vega vagyok…) Ettél azóta, lehet még ilyent valahol kapni? A zene is tetszett (20'körül), pont passzolt a visszaemlékezéshez! A kövér családnál történő hajgumi evésen, és a táska otthonhagyáson, és a maci vetésforgón jót vigyorogtam. A "harapós élmény" megvan nekem is, totál értettem, hogy miről beszélsz! Egy osztálykiránduláson a legjobb barátom hozott 2 kígyóuborkát, az egyiket nekem adta, és úgy harapva ettük meg a buszban, pontosabban ő úgy ette, azelőtt én soha, és arra emlékszem, hogy fantasztikus volt! Új élet indult onnantól! ;D (Lehet, hogy ez az élmény is közrejátszott, hogy vega lettem?) A Csajka eladása végzetes hiba volt! Mekkora lenne most! Ja, és csúzlim egy ideig nekem is volt, természetes, hogy nem lőttem verébre, imádtam a madarakat, vagyis most is szeretem őket.

Milyen érdekes, hogy egy csomó dolog ahogy öregszik az ember előjön a gyermekkorból. Ha megfigyeled, az öregek nem emlékeznek, hogy mi volt az előző héten vagy hónapban, de arról órákat tudnak mesélni, milyen volt a gyermekkoruk, a szeretteik, a katonaság, fiatalkoruk stb…
Gratulálok, őszinte, jó hangulatú műsor volt, jól szórakoztam! Köszönet érte! (ui.: Mesélj még!)

Új hozzászólás