Források kifizetésének jogállamisági feltételekhez kötése, holland küldöttség fogadásának elutasítása, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről rendezett január végi vita, a túlóratörvény EU-s elkaszálásának esélyei és interjú Judith Sargentinivel.
A kvízkérdés: Hol előzi meg a vezetőt a balek és mindkettőt a későig fennmaradó?

Hozzászólások

   "-Egy beszarult Európa. Mármint kifele Európából. -Mi maradunk ahol vagyunk, Európa megy kifele belőlünk."
   "Majd a CÖF megpályázza a civileknek járó lóvét."
   "-Mondjuk nem is volt értelme idejönniük, amit akartak, azt megtudták. -Egyrészt. Másrészt meg én nem értek valamit. Nézek sok filmet, sorozatot. És abban van olyan pl. hogy mondjuk a rendőr nyaral, de amint esemény van, élesíti magát, és intézkedik. -És külföldiül vannak, nem érted őket? -Nem lenne egyszerűbb, ha nem jelentenének be ilyen látogatásokat, csak eljönnének, mint turista? Aztán megírnák a jelentést. -Ha nem hivatalosan, bejelentve jönnek, akkor magánlátogatás, de akkor nem hivatalos a jelentés sem. -Rendőréknél ez máshogy van. -Mert a rendőr mindig hivatalos személy, gondolom. -Ők se jelentik be, hogy figyi, most lemegyünk a balcsira ellenőrizni, hogy lopsz-e."
   "-Szerintem az a baj, hogy az EU hivatalnokai el vannak puhulva. -Biztos van protokoll ilyen esetben. -Épp ez az, hogy a protokoll és az ügyrend az, ami miatt képtelenek dolgozni vadkeleten."
   "Kiváncsi vagyok a választások után hogy alakulnak az arányok."
   "Jóskával csinálunk egy céget. Ő lesz a tolmács, meg az organizátor, én meg a tréner, és kitanítom a kishivatalnokoknak, hogy is kell ilyen országokban megjelenni."
   "-Az lesz, hogy két fontos eu tárgyalást is megfúrtunk, és emiatt a németek durván megfenyegettek minket? -Toppantottak is a kis lábukkal? -Gazdasági fenyegetés volt, szerintem több, mint toppantás. -Láttam. Ha kiszűröd belőle a rizsát, a hablatyot meg a semmitmondó dumákat, pont nem marad semmi a világon. -Ez a fenyegetés pont egy nagy lószar. -Nem érted a diplomáciát. ott ez komoly fenyegetés, a rizsa meg a hablaty ott az udvariasság make up-ja. -Komoly fenyegetés de nincs mögötte semmi. Az EU kultúremberekre van berendezkedve és nincs eszköze pszichopatákkal szemben. -Csak amikor a német külügy vezére szól, ott mögötte ott vannak az autógyárak is. :) és ha kitolják innen az Audit pl, mi meghalunk. -De nem tolják. Eddig se tolták. -Meglátjuk. ha a sztrájkok beindulnak, ki fogják, mert már nem lesz értelme itt dolgoztatni. -Az audi megkapja a szervezetlen de képzett olcsó munkaerőt, rabszolgatörvénnyel mindennel. Neki jó a könnyen kezelhető korrupt diktatúra. -Ennyiért megkapja máshol is már. Biztosabb gazdasági környezettel. -Nem kell a munkaerővel, környezetvédelemmel ilyesmivel szarakodni, mint kultúrállamokban. Ennél biztonságosabb, mint ahol egy kis baksisért személyre szabott törvényt vehet? -Ez a törvény ez hogy ez az autógyárak törvénye, ez szerintem duma, ott sem érdek, hogy selejtet termelj, sokba lenne neki az. -Egy-két milliárdért kicserélik a címerben a koronát a négy karikára. Mindenesetre a németeknél lehet, hogy az audi hamarabb mondja meg a külügyminiszternek, hogy mi a téma, mint fordítva. -Jó duma, de egy eu autógyár eleve a penge élén táncol, a diesel botrány óta főleg, ezért végeztet kutatásokat, mi az a max terhelés, ami megéri és aminél még nem kezdesz el szart termelni. -Mindenesetre itt töredék vállalati adót fizet, ide csoportosítja az egész konszern nyereségét, mert itt olcsóbb leadózni. Hülye lenne elmenni, csak azért, mert a törpe diktátorkodik. Szóval ez a fenyegetés rém kemény, főleg, ha toppantottak is."
   "Kire gondolt vajon Balczó magyar emberek alatt?"
   "-Majd pont jól kivonulnak a demokráciadeficit miatt, meg mert bezárják az akadémiát. Ki nem szarja le. -Én mondjuk simán leszarom, az akadémia akadály. Hittérítőket pénzelnek. -Ja. Még mindig nem adták oda a székházat, pedig fasza kis butik hotel lesz belőle. De csak akadékoskodnak. -Az ilyen akadémikusfélékből lesznek az informatikusok. Akik aztán letiltják Demeter fotóját a facebookról."

Új hozzászólás