Történelmi, irodalmi és zenei utazás Örményországba. A műsorhoz ajánlott oldalak: HVG Nagyítás Galéria, Bácsi Róbert László sorozata Karabahról.
Pataki Balázs fotográfiái Örményországról.
A 2012. 09. 11-ei műsor ismétlése.

Hozzászólások

25
Értékelem!

   "Nálunk is vannak örmények. Éccsanyámnak az egyik legjobb barátnője, aki most halt meg, ő félig örmény, félig olasz volt. Nagy katolikusok nálunk is. Az egyik volt kolleganőm is örmény. Jó feketecske."
   "-Ez azt jelenti, hogy az örmények túlélték - úgymond - ezeket a támadásokat? Maradtak ott a földjükön, de fennhatóság alatt voltak? -Régebb óta vannak, mint az őskeresztények és régebb, sokkal, mint mi. -Hát egy sziklás puszta nem nagy bizmisz egyik nagyhatalomnak se, szépen békénhagyták őket, csak területileg tartoztak ide-oda. De a háborúk idején harcoltak is. -Vagy belenyugodtak a rabságba."
   "-Párszor megpróbálták kiirtani őket. -De nem értem. Az örmények nem ragadtak ilyenkor fegyvert? -De...csak mint a Szovjetunióban, Sztálin alatt.... -Sztálin grúz volt, naná, hogy irtották őket."
   "-Kr. előtt 2000 év.... Hmm. És ez az egész ország harmada Magyarországnak. -Vannak távlataik na. -Csak tudod úgy eszembe jut, amikor balkánozunk. Fentről. Lefelé.-Óh, ez a balkánozás nagyon relatív dolog. Amíg élőben meg nem tapasztalod addig nem tudod a helyén kezelni."
   "Nem egyszerű emberek a naptárral meg ezekkel a sok betűkkel..."
   "-Ez a koronás adalék érdekes volt. -Aha, nem is hallottam ezt még."
   "-Jó volt (mint mindig). -Igen, kimondottam érdekes összeállítás volt. -Csak beindult, köszi."

Új hozzászólás