A 15. HetiHegyi folytatása az előző utcafotóról szóló filmnek, de míg az az emberábrázolásról szólt, ebben az adásban a terek, helyek, szituációk bemutatásáról, a megfigyelés fontosságáról, a koncepcionális, tervezett projektmunkáról esik szó. Említésre kerül Déri Miklós menekülteket bemutató képsorozata, Féner Tamás: Az idő - A tér - A forma című könyvében megjelent, kiüresedett budapesti tereket bemutató fotográfiái, valamint Kovács Péter Alternatív Budapest címen futó számítógépes alkotásai. Várjuk a hozzászólásokat, kérdéseket, kommentárokat, a további adásokhoz pedig ötleteket, az előző műsorokat pedig a HetiHegyi kategória alatt találjátok.

Hozzászólások

OK, csendélet, portré. Igyekszem, egyik se kis téma.

Kedves Zsolt,

nehéz a helyzet, hogy mit ír az ember, ha ilyen szép kerek a videó. Persze ezt leírni is fontos, hiszen visszajelzés. Én a korábban pedzegetett világítási technikákról portré fotózásról hallanék szívesen. Köszönöm és izgatottan várom a következő vasárnapot!

Ezt az ötletet támogatom én is. Ha van rá igény, bele lehetne menni a kompozíciónál esetlegesen a harmadolás vs. dinamikus szimmetria használatába is, mi is az, hogyan kell. A klasszikus és modern szembeállítás is elég érdekes, főleg ha megfűszerezzük még a stílusokkal, amiből jön a fent megemlített hangulat.
Úgy hiszem, igen érdekes, és még lehet, hogy egy hosszabb műsor is kikerekedhet ebből! :)

Csak szemelyes erdeklodes, nem tudom, hogy a kozossegnek mennyire valik hasznara vagy mennyire unalmas, mint reg jol ismert tema, de szivesen hallanek hasonlo felepitesben (egy altalanosabb bevezeto es egy masik adas megfontolando gondolatokkal, peldakkal) a csendeletrol. Targyvalasztas, kompozicio, vilagitas. Uzenet, hangulat atadasa csendelettel. Klasszikus es modern. Az etelfotonal mar belenyultunk kicsit, de ott megiscsak kisse mas a cel.

OK, mi legyen a következő?

Nagyon erdekes es azt hiszem nagyon fontos epizod volt ez. Koszonet erte.

Köszönöm, és jöhetnek ám témafelfetések is :)

Nekem is külön tetszett ez a rész, pedig már azt hittem, hogy az előző streetest már nem fogja űberelni semmi, de szerencsére sikerült. :)
Csak így tovább!

Én köszönöm, hogy adsz visszajelzést!

Köszönöm, Zsolt, a videót, nagyon összefogott, és jó ötleteket adtál számomra azzal, hogy projektekben gondolkodjunk. A tereken való üldögélésnek én is híve vagyok. És azt a tanácsot is jónak tartom, hogy tudatosan figyeljünk a fényviszonyokra egy-egy helyen. Nagyon sok minden múlhat rajta. Szóval köszönöm még egyszer.

Új hozzászólás