20 év különbség

Köszöntöm Andrást az Estiskolán. Örülök neki, hogy egy ilyen megoldást kapunk, és azt kell, hogy mondjam, hogy megint az a jó ebben a képben, hogy bár már viszonylag sok elsőleckés képet kaptunk, de András egy új fejezetet nyitott ezzel a képpel, egy új irányt tud mutatni. Biztos, hogy egész akrobatikus lehetett ez a helyzet, ahogy ezt a képet elkészítette, tulajdonképpen elég nehéz is elképzelni magát azt a pózt, hogy fönn állok a padon, és még fényképezem is magam. Hát erről azért megnéznék én egy werkfotót, tehát biztosan izgalmas lehetett, ahogy a járókelők erre reagáltak, de mondom maga a kép az egy nagyon jó megoldás. A „Húsz év különbség”, mint cím, nem igazán könnyen értelmezhető ebből az aspektusból, hogy mi között van húsz év különbség. A pad és a szereplő között, a keze meg a lába között, vagy hogyan? Belekukkantottam én a kommentekbe és így a megfejtést is tudom hogy itt a bakancs az, ami a megfejtést hordozza, de hogyha ez így van és ez volt a cél, akkor most azt mondom, hogy igazándiból ez azért nem értelmezhető könnyen, mert a fókusz nem a bakancson van. A bakancs csak egy szereplő a sok közül ezen a képen. Tehát, hogyha ezt a különbséget akarnám megmutatni, akkor egy picit más megoldást kéne keresnem. Részint nehezíti az értelmezést az, hogy a bakancs kora az nehezen megállapítható, azért merthogy részleteiben nincs megmutatva, tehát most ez tűnhet úgy is, minthogyha csak saras lenne, vagy koszos. Egyáltalán nem tűnik úgy, hogy ez a bakancs húsz évvel idősebb, mint a gazdája. Ha ezt a megfejtést keressük, akkor majd ezzel tessék egy kicsit dolgozni, hogy ez fotóban is megvalósuljon. Én ezt első leckére háromcsillagosra el tudom fogadni, viszont a címmel, hogyha már így elkezdtük és földobtuk a labdát, magas ez a labda, úgyhogy tessék lecsapni és megoldani, hogy ez a húsz év ez látszódjon is a képen. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

24
Értékelem!

De a legjobb, hogy belóg az orrod a képbe, Pinokkió.

24
Értékelem!

Érteni vélem a szembesítési szándékot és tetszik is, de akkor sem érzem a korkülönbséget a képen. Én sem hordok már acélbetétest, így nagyonis érzem az időt benne. Számomra a korkülönbség egy elegáns bőrcipős lábpárral, vagy pecsétgyűrűs kézzel jobban érzékelhető lenne.

25
Értékelem!

Ádám, neked, mert ott voltál.

33
Értékelem!

Eszter, nem értek egyet, egyértelmű szembeálíltás van a képen, a kéz és a cipő között, nem hiszem hogy a pad, vagy akár a fal vagy akármi más kapna akkora hangsúlyt hogy a korkülönbséget ahhoz lehessen mérni, természetesen jelen voltam a kép készítésénél mert András kölcsönkérte a gépemet hogy elkészíthesse a leckét, de magyarázat nélkül is úgy érzem egyértelmű mi és mi között van a kor különbség, az hogy években ez mennyi viszont nem érzem hogy konkrétan meg kell legyen mondva, látszik hogy nem mai darabról van szó. :)

43
Értékelem!

Egyrészt gondoltam utólag én is a másik irányba fordításra, viszont szerettem volna szembesíteni a két legjobban hozzám nőtt dolgot :)
Másrészt 32-12 az, Ádám.
Harmadrészt pedig pont arra lettem volna kíváncsi ki mennyire tippel a cím alapján,de ez a hajó már elment.
Negyedrészt igen nehéz volt a kép elkészítése, mert abban a bakancsban benne van a lában is. Mint látszik, mind a lábam, mind a kezem jobbos. Meg is néztem a járókelők alighanem :)

39
Értékelem!

Kb erre tippeltem, de (sajnos) a kép nekem önmagában ezt nem árulja el.

32
Értékelem!
29
Értékelem!

Ágnes közel jár a megoldáshoz. :)
A keze 32 éves, a bakancs 12.

27
Értékelem!

A keze 20 éves, és a bakancsa 0 éves?

31
Értékelem!

Jó az ötlet, tetszik a kép, gratula. Határozott bemutatkozás. Talán szerencsésebb lenne egy irányba és nem szembe néző végtagokkal (szerintem)....

A címet viszont nem értem. András, segítenél miért "20 év különbség"?

30
Értékelem!

Üdv acélbetétes (?) itt is!
Jó kezdés!

Új hozzászólás