Miért ne a közösségi oldalakon oszd meg képeidet? Elkerülhető-e a lájkkurvaság a facebookon, instagramon? Szolgálhatja-e az ilyen közösségi médiafelület a személyes fejlődésedet? Várhatsz-e őszinte véleményeket az ismerőseidtől a lájkjaik mellé?

Hozzászólások

István, nyilván van egy szelekció, emberek jönnek, mennek, ez természetes. A trend, amit én érzékelek, amit látok nem egy esetben, hogy itt készülnek munkák, haladunk valamerre, majd a delikvens előbb elkezdi az itteni képeket osztani facebookon, ami alapvetően jó, mert hírt visz, mert megmutat valamit, majd kap sok lájkot, aztán innen áttevődik a székhely oda, és már csak a lájkok vannak. Ezt ennél jobban nem tudom elmondani, hogy én károsnak ítélem, hogy ha valakit megzavar, befolyásol, eltérít, hogy mit lájkolnak az ismerősei. Mert mindent, ha szeretik őt. És nyilván ez jóleső, és onnantól nem kell különös erőfeszítés. Mindenki a könnyebbik nehézkedés felé tendál, ez is igaz. Nálam ez egy jelenségként csapódik le, erről akartam beszélni, hogy rosszul használva a közösségi médiát befuccsolhat a fejlődése valakinek a túlszeretés és kritikanélküliség miatt.

Zsolt, megnéztem. Nem érint a dolog, így nehezen tudom átélni a fontosságát. Te gondolom azért készül erről a témárol másodszor is film mert te tudod, hogy fontos meg sokan élnek ott. Teljesen szubjektíven azt tudom csak mondani, hogy a másolás az egy fontos tanulási folyamat szerintem. Én is másolok. Próbállak titeket másolni, ami persze nem megy de ez a folyamat része. Nyilván vannak saját dolgaim amiket szeretnék megcsinálni, de az ami zajlik az valahol másolás ha tetszik, ha nem. Nem a szolgai másolás, mint egy kódex, hanem az ahogy egy kép csinálva van, vagy mittudomén. Csak ilyen amatőr módon tudom megfogalmazni. Namost ez nem hiszem, hogy baj, de mondjad. A másik, meg az, hogy én a szakmámat egy tömegképzésben sajátítottam el, szóval az nem egy ilyen műhelymunka mint ami itt zajlik. A személyességnek sokszor a szikrája sem volt. Azok csinálták csak szívvel akik maguk miatt, vagy az érdeklődésük miatt csinálták. Ott nem símogatta senki a buksidat évvégén. Sokan el is hagyják a szakmát de ez nem baj, mert nem kell mindenkinek ezt csinálni. Én azt érzem ez talán itt is igaz, van egy természetes szelekció ha megfeszülsz akkor is. Bocs, ha sok voltam én most ezt gondolom.
Zoli, a kép szerintem nem rossz. A poén eltartott egy darabig míg leesett. Szóval szerintem elsősorban szép a kép, de ha azt akarod hogy a poén jobban szóljon akkor valami más nézőpontot kéne keresni mert ez még így elég gyenge, vagy az én képességeim azok. Egyszóval szerintem nem elég egyértelmű amit mutatni akarsz. Annak az autónak a képen legalább egy Maraudernek kéne látsznia. Szerintem meg tudod csinálni.

Ha érzel dühöt, lehet, hogy van az is, de nem primer düh, inkább valami szomorúsággal vegyes izé, mert hogy elég sok embert láttam bemenni az erdőbe ezeken a helyeken aztán onnan ki nem találni, de ez egy dolog. A fontosabb, hogy annyi végiggondolatlan, felesleges, nem jó kép születik eleve, úgymond poénból, ami elveszi a fókuszt. Alig találsz ezeken a helyeken profikat megosztani. Én azt gondolom, hogy főleg, amikor az ember valamit el akar sajátítani, jó, ha fókuszált. És igen, az is benne van, hogy itt egy közösség, ahol volna is értelme osztani a gondolatainkat, de ha a face elviszi az energiát, látom, ide már alig jut, ha jut egyáltalán, és ez azért is fura, mert mindenki szeret visszajelzést kapni, de valahogy ebből mégsem következik, hogy adni is szeretne.

Ez most egy kicsit dühből jött, nem? De miért? Az emberek nem tudnak különbséget tenni az iskola meg a kocsma között? Az legyen az ő bajuk. Néha én is töltök fel képet a f@szbúkra, mert egy vicc* vagy élmény megosztásához jól jön, de a lájk-ot csak attól az "ismerősömtől" veszem pozitívumnak, akiről tudom, hogy van hozzá érzéke, és csak akkor teszi rá, ha tényleg jó kép (pl. a FISE elnök Mascher Robi ilyen, akit talán ismerhetsz). Mondjuk a Hazafelé című képem magasan a legtöbb lájkot kapta, szóval akár még lehet is benne valami, de nagyon(!) a helyén kell kezelni. Az egy kocsma, ahol egy-egy jó ütemben bedobott poén osztatlan sikert arathat, de nem attól az még nem biztos, hogy abszolut értékben is jó.
_______________
*De ha már: itt egy f@szbúkos képi viccem "Szerintetek meg fogom találni?" felütéssel (igen az a nagy, az az enyém). Nem érzem, hogy pl. ennek a képnek itt lenne a helye (vagy de?), de ott jót nevettünk rajta.
http://img.index.hu/imgfrm/1/6/6/5/IMG_0...

Új hozzászólás