31. HetiHegyi - Utómunka 5., Perspektíva korrekció

HetiHegyi, Videó, Szertár, Szorgalmi

A 31. HetiHegyi utómunka sorozatában ma a perspektíva korrekciójáról, a párhuzamosokról, függőlegesekről és vízszintesekről esik szó. Három képpel dolgozunk, kétféle metódust bemutatva arra, hogyan lehet az exponálásnál elkövetett hibákat, a kamera nézőpontjából adódó torzításokat korrigálni. Nagyítsd teljes képernyőre, várom erősen a visszajelzéseket, kérdéseket, témajavaslatokat kommentben.

Hozzászólások

53
Értékelem!

szuper, hogy ezt mondod, mert én nem vagyok pécén, így nem tudom ezt a GIMP-et. szóval akinek nincs PS, akkor legalább GIMPeljen. :)

54
Értékelem!

Én is várom a portrés részt, és nekem is nagyon hasznosak ezek az adások. Bocs, hogy eddig csendben voltam, némi csúszással tudtam csak követni az utómunkás HetiHegyi részeket.

Ami sokaknak érdekes lehet: van egy ingyenes ps-klón, az a neve, hogy GIMP (https://www.gimp.org/downloads/), és eddig mindent megtaláltam benne, amiről okítottál minket.

A legfontosabbak, hogy másnak már ne kelljen keresgélni:

- Van itt is Free Select Tool (lasszó eszköz)
- Select -> Feather
- Szelekció eltűntetése: ctrl+t
- Van Healing Tool (kis sebtapasz ikon)
- Colors -> Levels
- Colors -> Curves
- Tools -> Transform Tools -> Perspective
- Filters -> Distorts -> Lens Distortion

51
Értékelem!

Köszi az ötletet, a visszajelzést, lesz portré, oké.

62
Értékelem!

Pontosan, nekem is hasznos volt látni, hogy az én képemen is mit lehet még igazítani, mire nem figyeltem, és hogy mennyivel másabb. Nézni kijelentem, hogy minden HH-t követek, a tónusgörbéset azóta is aktívan használom. :)
Hogy témák? Például egy belemenősebb portréretust személy szerint szívesen fogadnék. Bőrhibák, bőrtónus javítása, ráncok, szemkarikák, fehéregyensúly, textúrák, haj,-szőrszálak levétele, hozzáadása. kijelölése, bármi. De csak ha nem nagy meló elkészíteni.

55
Értékelem!

Nagyon tetszett ez a videó is, nem csak azért, hogy a saját fotómon láttam milyen fontos ez a kis igazítás, amely nagyot javít az összhatáson, hanem azért is, hogy ezek után bátrabban igazítom majd - egyenesítgetem - a vonalaimat.

Új hozzászólás