Ez a HetiHegyi egy a Látszótér jövőjéről szóló ötletelésre felhívás. Merre tovább, és hogyan. Három alapvető kérdés elsőre: mi az, amit fejlesztenél és erősítenél a Látszótéren, mi az, amit megtartanál, és mi az, amit elhagynál, ha egy 2.0-ás új Látszóteret építenénk? Felmerül egy zárt csoport ötlete is, valamint hogy az oda beküldők maguk tölthessék fel közvetlenül a munkáikat, szóval nézd meg a filmet és várom a gondolataid, véleményed. Ez egyelőre gondolatkísérlet, bármi szóba jöhet, nincsenek tabuk. Segítesz, ha leírod, te miben és hogyan képzeled a Látszótér jövőjét.

Ezen kívül ha van rá kedv és igény, szervezzetek találkozót, mi adjuk hozzá a segítséget, de most jó lenne, ha a szervezés terhét valaki levenné a vállunkról. Szóval kommentre fel!

Hozzászólások

Mik történnek itt, húha! Hát, igen, a 365 beindulásával lényegében minden más megszűnt... De tele vagytok jó ötletekkel, kíváncsian várom, hogy melyek fognak megvalósulni! :)

A bulira: egyrészt olyan hely kell, aminek van benti része is, amilyen az időjárás, főleg este nem lesz valami vidám, ha hideg van. Másrészt a szombat lehet jó nap, de az emberek este 6 előtt ritkán aktívak. Tehát olyan hely a jó, ami alkalmas arra, hogy 10-20 ember leüljön egy asztalhoz, nincs, vagy halk a zene, nem iszap drága és éjjel is megközelíthető, vagyis nem a világ vége. Mert haza is kell szivárogni valahogy.

Hogyha Római part javasolnám a Napbácsit!

Van pár ötletem, de ide most hosszú lenne leírni. Tömören: én bevezetnék kredit rendszert, jobban strukturált felhasználói szinteket, és mellette nagyobb önrendelkezést is. Le fogom írni mire gondolok...

Találkozóra lehetne pl a Margit sziget is, pokróc, hűtőtáska, horgásszék... :) vagy BKV hajóval fel a Rómaira, lehet a hajón is sörözni már, és fotós téma is van közben... Vagy bármi más nyitott tér... tele van a város ilyenekkel. Mi lenne ha meghirdetnénk eleve a Nyitott Tér mozgalmunkat ? :) és minden alkalommal más nyitott téren találkoznánk?

A zárt csoport ötlete nekem is tetszik, mert gyakorta akadályozott a képfeltöltésben a környezetem, leginkább a munkahelyem (ha pl onnan valaki nézegeti a képeimet, suttyók, pl torzó témában).
Támogatom azt is, hogy magunk töltsük fel a képeinket, főleg miattad Zsolt, tehermentesítene téged kicsit.
Ha lesz bármi ötletem, szólok.
A talit meg szervezzétek... :) *

*UPDATE Az e havi talira egészen biztos nem tudok elmenni.

Néztem én, előbbről, csak ötlet nem jön, de ami eddig akadt:

- zárt csoportban, választási lehetőséggel, kivel osztod meg a fotókat, ha ez bonyolult, akkor elég a csoport megjelölés, azzal sincs gond, de ne nyilvánosan a netre
- a 365-re pontot tenni, inkább heti gyakorisággal értékeljen mindig más egy-egy képet, és szókimondóan, őszintén, tehát olyan Hét fotója rubrika
- feltöltéstől téged megkímélni, azonban a Heti Hegyik kellenek a fejlődéshez, mehet az másképp is, ahogyan neked megfelel,
- választani egy nagy közös évi, félévi témát, amibe akkor kerül kép, amikor olyan téma kerül objektívközelbe, vagy éppen azon van kedvünk akár napokat munkálkodni
- hosszabb távon egy negyedévente 1 napos közös fotomaratont, látszóteres maratont szervezni, másnap értékelni, beszélgetni

Ezek mind nem valósíthatóak meg, szavazni, ötletelni, választani lehet ezekből is, ha arra alkalmasnak találtatik valamelyik

Ennyi, és még várom a többiek ötletáradatát!

Hát, valamivel továbbra kell számítani, mindig van elhúzódás éjfélig vagy tovább.

? Látszótér találkozó: 2017.04.28. 19.00 Pagonykert ( http://www.pagonykert.hu/ )

István, az ok prózai. 10 éve megy ez a szekér, estiskolaként előbb, majd látszótérként, hozva-húzva magával sok érték mellett néhány olyan dolgot is, amik ma már lehet, hogy másképp lennének jók. Én is az egyszerűsítés mellett vagyok.

A buli pedig lehetőleg Budapesten legyen, de nincs törzshely, mert ami volt, az megszűnt, szóval bármi jó, ha elférünk és ha nem üvölt a zene.

Elsőre nem volt világos miért szeretnél új Látszótér felületet, de vannak dolgok amiket csak utólag ért meg az ember. Nekem a zárt csoport ötlete tetszik, nem biztos, hogy minden bénaságomat posztolnám a világegyetembe ez jó ötlet. Gondolom az egésznek valami olyan értelme is lenne, hogy vagy az aktivitást, vagy a látogatottságot növelné az oldalon. Sajnos magam nem vagyok elég korszerű azt érzem. Engem a facebook már nem érintett meg, sem egyéb közösségi oldalak, pedig a hallgatóimon látom, hogy amit nem oda tesznek fel az szinte nem is létezik. Én azért bízom benne, hogy ez csak egy gyerekbetegsége a netnek. Majd elválik.
Mi ne legyen azt kérdezed: Szerintem lehetne kevesebb info az oldalon. Max 3 gomb és képek. Aki pedig elmerülne annak ott a zárt csoport ahol lehet minden mi kell.
Mit erősítenék: nehéz. Bizonytalanul mondom, de a leckék körüli dolgok. Az például nagyon jó volt a HetiHegyikben mikor mélybben belementél alapkérdésekbe, minek fotózunk mi a célunk ezzel. Leckéknél lehetne valami ilyesmi.
Egyrészről azt érzem a fotózásban a"fejlődésünk" útja részben magánügy, másrészt jó megmutatni dolgokat. Amikre büszkék vagyunk, amit fontosnak tartunk. A 365 mellett én is hanyagolom a leckéket, pedig végig kéne mennem rajtuk, tudom. Nem is egyszer.
Látszótér találkozó: nagyon lelkes vagyok, legyen! Van valamilyen hagyománya ennek, hogy hol találkoztok? Vagy dobjunk be egy időpontot és helyszínt?

A rádió marad, Jóska a főnöke, nem piszkáljuk. :)

A fotózásos részhez nem szólnék hozzá, de tegyetek bármit is, a rádió (podcast) maradjon meg! ;-)

Új hozzászólás