A 8. HetiHegyi olyan, a háztartásban fellelhető eszközökről szól, amelyek jók, ha a kezünk ügyében vannak, bekerülnek a szettáskába. Segítségükkel rossz fényviszonyok között is jobb képet készíthetünk. Mire jó az alufólia, a karácsonyi csomagolópapír, egy fehér póló, vagy egy sminktükör akár? Deríteni, fényt takarni, visszaverni vagy szórni, mindez lehetséges filléres kacatokkal is. A kommentekben várjuk az ötleteket, kérdéseket, az előző adásokat pedig a HetiHegyi kategória alatt találjátok.

Hozzászólások

Megbeszéltük Sebivel, hogy egyszer csak elmegyek hozzá és ott lámpázunk egyet majd.

Hű, de jó lesz! Alig várom! Nagyon jó volt amiket mondtál, hogy használjuk a helyszín adottságait. Majd mesélj arról kérlek, hogy merről derítsünk milyen árnyékok jók a portrékon. Köszönök mindent.

Lesz még világítós film, majd ráveszem Sebi Lacit, hogy segítsen, mert az nem egy emberes.

Még vasárnap megnéztem ezt a videót, és hasznosnak találtam, jó érzéssel álltam fel a gép elől.
Ez a derítés dolog mindigis olyan bonyolultan hangzott számomra, de most, hogy így, szemtől szembe látom, hogy mit jelent, egyszerűen a dolog mibenléténél fogva kezelem. Lehet vele irányítani a fényt.
Köszönöm, Zsolt!

Köszönöm a gondolkodásmód tanítását, igazán hasznos. A zseblámpa előtt üvegtárgy fényterelőként - ez nagyon jól hangzik!
Bár nem világítás témakör, de az egyik fotós könyvben olvastam sos listán a kertészeti térdeplő szivacs beszerzését. Kipróbáltam, tényleg sokkal kényelmesebb! És még biztos nagyon sok ilyen dolog van, ami nagyszerűen használható fényképezésnél,pedig nem "fotós cucc"!

Új hozzászólás