A 8. HetiHegyi olyan, a háztartásban fellelhető eszközökről szól, amelyek jók, ha a kezünk ügyében vannak, bekerülnek a szettáskába. Segítségükkel rossz fényviszonyok között is jobb képet készíthetünk. Mire jó az alufólia, a karácsonyi csomagolópapír, egy fehér póló, vagy egy sminktükör akár? Deríteni, fényt takarni, visszaverni vagy szórni, mindez lehetséges filléres kacatokkal is. A kommentekben várjuk az ötleteket, kérdéseket, az előző adásokat pedig a HetiHegyi kategória alatt találjátok.

Hozzászólások

64
Értékelem!

Megbeszéltük Sebivel, hogy egyszer csak elmegyek hozzá és ott lámpázunk egyet majd.

60
Értékelem!

Hű, de jó lesz! Alig várom! Nagyon jó volt amiket mondtál, hogy használjuk a helyszín adottságait. Majd mesélj arról kérlek, hogy merről derítsünk milyen árnyékok jók a portrékon. Köszönök mindent.

74
Értékelem!
69
Értékelem!

Lesz még világítós film, majd ráveszem Sebi Lacit, hogy segítsen, mert az nem egy emberes.

63
Értékelem!

Még vasárnap megnéztem ezt a videót, és hasznosnak találtam, jó érzéssel álltam fel a gép elől.
Ez a derítés dolog mindigis olyan bonyolultan hangzott számomra, de most, hogy így, szemtől szembe látom, hogy mit jelent, egyszerűen a dolog mibenléténél fogva kezelem. Lehet vele irányítani a fényt.
Köszönöm, Zsolt!

52
Értékelem!

Köszönöm a gondolkodásmód tanítását, igazán hasznos. A zseblámpa előtt üvegtárgy fényterelőként - ez nagyon jól hangzik!
Bár nem világítás témakör, de az egyik fotós könyvben olvastam sos listán a kertészeti térdeplő szivacs beszerzését. Kipróbáltam, tényleg sokkal kényelmesebb! És még biztos nagyon sok ilyen dolog van, ami nagyszerűen használható fényképezésnél,pedig nem "fotós cucc"!

Új hozzászólás