Ágnes búcsúja
könny

- András elemzi. András nem elemzi. Miért nem elemzed? - kérdezi Hegyi.
   - Mert én annyit fogok mondani, hogy szép és három disznó és szeretem ezt a képet - válaszolja Szőke.
   HZs: - Én is szeretem ezt a képet…
   SzA: - Másik kategóriában tudna ez működni, például a portré arc nélküliben. Nem?
   HZs: - Igen, mert ehhez egy picit nekem most, de hát akkor is megmondom, mert legfeljebb utáltok, nekem ez egy picit primér. Érted, hogy miért mondom? Igen, a gyásznak ez az első pontja. És nem is az első, mert az első pontja nem biztos, hogy ez. Nagyon jó amikor az ember eltud odáig jutni, hogy sír.
   SzA: - Először a képet próbáld elemezni, mert ha meg tudjuk találni a helyét, hogy hova való, utána már beszélhetünk arról, hogy miért nem ide.
   - HZs: Ne rakjuk át, maradjon, nem muszáj nekünk rakosgatni állandóan, de azt mondom, hogy nekem tetszik a kompozíció is meg, meg, meg nagyon jól van megfogalmazva, ha jól látom megvan a pilla, megvan a minden, megvan...
   SzA: - Minden.
   HZs: - Talán egy picit mondjuk lefelé még lehetne egy fél centi, de még ez se biztos. Tehát kompozícióban rendben van. Világításban is azt mondom, hogy rendben van, bár nekem a képnek a baloldala egy picit túl van világítva, hogyha ott egy picit betakarnánk, akkor sokkal jobban fókuszálnánk a szemre, tehát ott egy picit a fülnél is, a fül mellett is kifut és az arc - minek hívják ezt? Pofacsont, vagy mi az a rész az oldala ez a fejének?
   SzA: – Az állkapocsra gondolsz, vagy a járomcsontra…?
   HZs: - Hát ez a rész. Ez mi?
   SzA: -Ez a járomcsont.
   HZs: - Igen, a járomívnél, a járomcsontnál ott egy picit sok a fény, tehát hogyha ott egy picit kevesebb lenne a fény, akkor sokkal fókuszáltabb lenne az üzenet a szemre és az arcra. Ezt tudom technikailag mondani.
   SzA: - Három disznó, előtte is adtál hármat – zárja le András az elemzést. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

TJ, jól visszalapoztál :)
Köszi

Eleredt a könnyem című műsoromhoz ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Szeretem ezt az elemzést.

Szeretem ezt a képet, a belógó hajszálával, a koboldfülével, mindennel együtt. Igazából a könnycsepp tán nem is kéne rá. Anélkül is működne.

Új hozzászólás