Alain Delon
Én személy szerint azt kérném, hogy lehessek egy darab templomtorony. Mer ottan van kérem szépen harang, meg kereszt vagy szélrózsa - attól függően, hogy milyen templom az éppen -, meg toronyóra (ahol idő van, az meg ugye pénz), meg még mindenki azt fényképezi, mint Alain Delont. Tulajdonképpen nem is templomtorony szeretnék lenni, hanem inkább Alain Delon.

Itt megint arról van szó, hogy a verbális humor, a szöveg elválik a képtől, a képi üzenet sokkal gyengébb, mint lehetne. Ráadásul a szöveg kontextusa, egysége egy igen erősen szubjektív értelmezésben működik csak, nem hagy teret a befogadónak, magyarán ez az asszociációs lánc csak neked működik, ami Delont a toronyórával összeköti. A képnek önállóan meg kell állnia. Ez a kép önmagában értékelhetetlen. (szőke)

Hozzászólások

30
Értékelem!

Váltás... ugyanmár. :) Újrahasznosítás... :)

30
Értékelem!

Én is csak a macskanacit ismerem. Megjött a váltás Zsolti bá!:D:D

31
Értékelem!

a macskanadrágot nem tudom, mifene, a 2. műsor a 80-as évek elejétől játsza ezt a dalt, ez az övék.

27
Értékelem!

Ez nem Macskanadrág? Vagy ők csak feldolgozták?

26
Értékelem!

"Alain Delon szeretnék lenni, éjjel-nappal napszemüvegben lenni, nincsen nekem vágyam, nincsen nekem vágyam semmi. Úszótalppal vizet taposni, fehér cápát szigonnyal partra dobni nincsen nekem vágyam, nincsen nekem vágyam semmi. " (2. műsor zenekar)

Ennyit kiegészítésként, aki nem ismerné, hogy értse. Bocs.

Új hozzászólás