Alakul a kerítés

Alakul a kerítés
Alakul a kerítés
Alakul a kerítés
Alakul a kerítés
Alakul a kerítés
Alakul a kerítés
Alakul a kerítés
Alakul a kerítés
Alakul a kerítés

Van 9 képünk, de ez a riport nekem nincs teljesen kész. Oké, alakul a kerítés, a leirat is azt mondja, hogy nem vagyunk még vele készen, de azért nekem a végéről hiányzik az, hogy lássam azt, hogy hol tartunk már, és valami ebből mégiscsak felmutatható. Esetleg még a felvezetésnél is érdemes lett volna a régi kerítést, vagy annak a helyét megmutatni. A riportnál ennél szábarágósabban kell dolgoznunk, mert az, ami nekünk evidens, hogy tudjuk, hogy a Marika néniék felőli kerítést kellett lecserélnünk, mert lerohadt a festék róla, az nekünk evidens, de a nézőknek nem. Itt nem lehet ebből kitalálni, hogy most magamnak csinálom a kerítést, vagy a keresztlányoméknál dolgozom fusiba, vagy mi történik, olyan finomságokról nem is beszélve, hogy lelkesen épül a kerítés, vagy utálom az egész huszadik századot. Itt tehát a Riport leckével van problémám. A képek jók, csak hiányos a sorozat. A munkafolyamat is oké, látom azt, hogy hozod a kis deszkát, még mérsz is rajta, precízek vagyunk és pontosak, és aztán állsz neki vágni. Én lehet, hogy ezt fordítva csinálnám, magamat ismerve. Utána látjuk a gyalulásos melót. Van itt nálunk olyan (Berecz Pista), aki ehhez egy rádióadásnál hozzáfűzte, hogy mire kell ügyelni a gyalulásnál, pl. hogy a macskát el kell küldeni, mert hogy ha levágjuk az ujjunkat, akkor nehogy elvigye, mert akkor nehezebben lehet visszavarrni. Ez egy fontos intelem Pistától, tényleg véssük észbe, hogy macskák ne legyenek a környéken a gyalulásnál. Aztán megy tovább a sorozat, nekem egyébként az utolsó előtti kép tetszik, ahol ilyen segélykérően nézel ránk, hogy még mindig nézitek, hogy mit csináltok, nem jönnétek inkább segíteni? Ez a csúcspontja ennek az egésznek. Aztán kapunk egy werkfotót, hogy hogyan készült ez az egész, milyen állvánnyal, én ezt most nem érzem annyira fontosnak itt, szép állványod van, de nem látom, hogy ennek most mi itt a szerepe. Kicsit kusza ettől a sorozat, befejezetlen, kettő csillagot adok. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Na, ez kár, mert ha hoztál volna GO-t, szívesen vettem volna, hogy elmagyarázd.

Idén csak két versenyre jutok el, az egyik épp aznap lesz...

Kösz, gondolkodtam ezen a riport-hozzáálláson is egy adagot, asszem ehhez is közelebb kerültem.

A szitu az volt, hogy lassan készül a kerítés, hetek teltek el a vasak betonozása, a faanyag vágása és a végén a pácolás között. Viszont ahogy a deszkákat szabtam és kerekítettem a tetejüket (női kérésre - na ezt is be lehetett volna hozni), volt egy időben és munkafolyamatban is behatárolható kezdet-vég tevékenység, hogy hogyan lesz gyalulatlan deszkából sima, lekerekített tetejű kerítésléc.

Az állvány a végén azért tűnt jó ötletnek, mert itt ugye önmagamat riportozom és riport a riportban is lehetne az, hogy hogy készült, nem más, hanem mégis én csináltam... De igaz, a témához nem kapcsolódik, kilép belőle.

A segélykérő fejemen elcsodálkoztam, mármint hogy te segélykérést látsz benne. Technikailag az volt, hogy beállítottam, hogy egy kioldó nyomás után 10-et exponáljon, valamelyik csak jó lesz, én meg dolgoztam közben. (Az 1000D ennyit tud magában.) Ráadásul a 10. képet már több másodperces szünettel készíti, nem mint a papírforma, hogy X kép másodpercenként, ilyen lassan írja a kártyát, úgyhogy a benézős kép véletlen volt, mert már azt hittem jöhet egy következő sorozat. Honnan látszik a segélykérés? Szem, szemöldök, kicsit felfelé nézés?

Simán. De hanyatt fektetni tökéletes volt ez is. :)

Mintha a fotós állvány,komolyabb lenne mint a szalagcsiszolóé :-)

Hatásos! Én rendesen el is fáradtam a végére, szinte megkívántam a jól megérdemelt sörömet:)

Látom komoly munka folyik itt. Nem lehetett könnyű a kerítés mellett még a fotógépre is figyelni. Jó látni az utolsó képet, mint werkfotó, bár lehet, hogy kicsit kilóg a riportból.

Új hozzászólás