Álmom

Az ágyban az álmomban.

Az egyik fontos megjegyzés a képhez, hogy nyilvánvalóan a feladatot gondolatilag, filozófiailag közelíti meg, tulajdonképpen kimondható, hogy egyfajta kollázst látunk itt. A kollázsra, mint munkamódszerre az asszociáció, az impressziók az érzelmi megközelítés mindig is jellemző volt. Ha megnézzük például a buddhista ábrázolásokat, a buddhista formaművészetet, motívumokkal, kéztartásokkal, akkor azt tudjuk, hogy ott mindig, akár több száz év nagyon kötött szimbolikája van jelen, nagyon fontos szabályokkal. Tehát mondjuk egy buddhista képzőművészeti alkotás – festmény vagy szobor – az ilyen értelemben nem tekinthető egyszerűen egy művészeti attitűdnek, hanem egy pontos szabályrend szerint elkészített munkának. Itt pedig az a fontos, az a jó hogy nagyon bátran egy érzelmi rendszer valósul meg a kollázs technikával. Ami esetlegesen megjegyzés, hogy a kép alsó jobb sarkában az emberi arc nagyon erőteljesen kiég, egy picit több részlet nagyon jó lett volna, hogy az orrból, az ajkakból is többet lehessen látni. Természetesen ettől függetlenül ez egy három disznós kép, és ugyanúgy várjuk, hogy a következő munkák ezen a szinten érkezzenek a Tímeától. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Mariann: én sem úgy értettem, bocsi, rossz volt a szóhasználatom, maradjuk inkább az "én ezt látom benné"-nél :)

Az a helyzet, h marhára örülök neki, h szól a képem hozzátok, és nem is fűznék ezen kívül hozzá mást. Annyit még igen, válaszolva a kérdésre, h multiexpo. És köszi a hozzászólásokat!

Szabolcs, nem megmagyarázni akartam, hogy mit jelent a láthatatlan száj, csak elmondtam, hogy én mit gondolok, milyen érzéseket vált ki belőlem, mit jelent számomra ez a kép. Ennyi.
Nem akarok semmit belemagyarázni. Csak leírtam a benyomásaimat.

Mariann: az, h nem látszik a szája, megmagyarázható másképpen is: szimbólizálja az "eltűnést", amikor elalszunk. az árnyék is ugyanez nekem.
vagy ha másképp nézem, akkor az ásítás az elalvás, az árnyék az álom, a száj nélküli rész pedig pihenés általi "újra összerendeződés" (bocs, nem tudtam ezt jobban megfogalmazni:), azaz felébredés előtti állapot.
persze jelentheti azt is, h az agyunkban zsongó napi dolgok miatt nem tudunk teljesen kikapcsolni...
a megvilágított arc horrorisztikus jelentéssel bírhatna, de mivel az az arc teljesen nyugodt, kisimult, inkább más lehet a magyarázat (gondolom az árnyék volt az elsődleges célja ennek a szembefénynek)
szóval ezért jó ez a kép, mert sokmindent mesél :)

Engem nagyon megrémiszt a kép, gondolom ez volt a célod, de ha nem, akkor áruld el, hogy vajh mi? :) Annyi hozzáfűzni valóm van, hogy számomra az ágy-álom páros mindig pozitív, egy olyan "hely" ahová elmenekülhetsz. A te képalkotásod meg pont ellentéte ezzel, és ez egyáltalán nem baj, új értelmezést nyert számomra ez a lecke.

Ez igen szerkesztés! Jó megfogalmazás!

Hát erőteljesen rémálomnak tűnik ez a kép, ill azt tükrözi, sugározza számomra.
Elég ijesztő, hogy az arc teljesen ki van égve, főleg a száj. Horrorfilmbe illő, ahogy csak a szemek látszanak. A kimondatlan szavakat, érzéseket látom benne, amit a bal felső sikító, kiáltó arc ellensúlyoz, egészít ki, ami nekem az álmot szimbolizálja. Abban jelennek meg, mondódnak ki azok az érzések.

az sikoly? ásításnak tűnik :) szerintem jó lett, jól megkomponálva a hangulatot úgy, h nem szürreális. én az elalvás fázisát látom benne, amikor éppen átcsússzanunk a félálomból az álomba, de még nem aludtunk el teljesen

Hmmm...
Eleg sulyos dolgokat feszegetve, eleg sulyosan kivitelezve....
De a mikeppre nem jovok ra...
Kis segitseget lehet kerni?

Sajnos ez közel áll hozzám,,rendszeresen ilyenek az álmaim,,(tiszta sikoly)szerintem ügyes kompozició,,,,azt hiszem lesz még mit tanulnom

Új hozzászólás