Álom

Álom

"Álom" c. lecke még nincs - de majd lesz...

Nem vagyok álomfejtő, sem analitikus, de nagyon érdekes az a világ, amit mutatsz, férfiálom, erotikus és szomorú is. Hisz kiterítenek úgyis, hiába minden, de mégis felébred a vágy és álmunkban kergetődzünk szénakazlak rejtekében, ahol ölve ölelve üvöltve szeretünk, akár utoljára, csak még egyszer, csak most még, amíg lehet, mert jön a fiatalabb, szebb és erősebb, mert elkerülhetetlen az összeütközés, a megmérettetés, de ölelni úgy senki se tud, ahogy az öreg bika, miközben az asszonyállat sem lesz fiatalabb, de álmunkban megtörténhet a csoda, vissza a Balaton partjára, vissza az időben, a kifehéredett haj újra gyászfekete sörényként lobog a szélben, nincs sörhasunk és feszesek a mellek is, az egyesülés utáni csönd a birtoklásé és nem az elmúlásé, nem a szomorúság üvölt, hanem a büszkeség, nem, még nem akarok felkelni, még hagyj aludni, álom, ne menj, ne, inkább átfordulok a másik oldalamra, büszkén hanyatt, hadd táncoljon a hasamon a napfény, nyújtózom, hisz enyém a világ, még akkor is, ha ez is csak egy álom, ha a reggel ördöge kíméletlenül rántja le a takarót, ha nincs is már mellettem az az álomlény, az, aki megigézett a szénakazlak titkos menedékében, ha nincs is határtalan és elfogyhatatlan erő már a testben, és nem nyitom ki a szemem, csiklandozzon csak a napfény, hisz visszajött, itt van újra, csak velem, és csókol mindenütt, és... és az óra másodszor is csönget, a takaró a földön, Bodri ébreszt, körbenyal, nincs ölelés, nincs hódítás, nincs bikaszarv, csak a hólyagunk feszít és nem a vágy. Hol a papucsom? (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

33
Értékelem!

Pedig Aureliano jó lenne, ha írnál.

33
Értékelem!

Au- akkor máskor előzd meg a Hegyit...

39
Értékelem!

na, emlékeztem, hogy ide akartam valamit írni, elsőre azt, hogy ezt a képet mintha már láttam volna valahol, valamikor, máshol, máskor, de nem tudtam megtalálni, hogy hol, aztán persze hegyi írt ide, és azt is helyénvalónak érzem, Ágnesnek meg üzenem, hogy nekem nincsenek nyomdokaim, mert én nem hagyok ahhoz elég mély nyomot, és hogy a képhez is írjak valamit: ... de azt már leírta hegyi

32
Értékelem!

annélkül meghalnék... :-)

..

37
Értékelem!

Gondolom azért a kép elkészítésekor te is szabadon engedted a magadét. :)

34
Értékelem!

Zsolt, köszönöm - az alapmotívumok (bika, széna, összekevert állatrészletek) csak irányvonalak ebben képben, hogy játszóteret engedjenek a szemlélőnek a saját fantáziája szabadonengedéséhez.

..

40
Értékelem!

Zsolt, ez az asszociációs sor szédületes!

32
Értékelem!

Zsolt, látom lassan Aureliano nyomdokaiba lépsz. Ez igen!

39
Értékelem!

Nekem tetszik ez az álom téma, a kreatív fotóval meg nem tudok mit kezdeni, ahogy mondjuk jelenleg a barátság leckén sem tudok túllendülni. Jó, ezt megtartom magamnak.
A kép nekem nagyon tetszik, Jancsó Miklós Égi báránya jutott róla eszembe, ugyanolyan megfoghatatlan, és kaotikus, vízió-szerű, amit persze mondhatunk álomnak is akár. Meg valami miatt, nekem olyan érzésem van ezzel a képpel kapcsolatban, mintha forogna, és talán pont ezért jutott eszembe Jancsó, meg az ő kamerahasználata.

35
Értékelem!

Nem, valóban nem feltétlenül, de azért elég közeli a két téma.

31
Értékelem!

okay - bár szerintem az álom nem feltétlen a vágy villamosa... :-)

..

40
Értékelem!

Valóban nincs - ezért betettem a kreatív fotóba, de nem is merült eddig fel, hogy legyen. Lehet, bár nekem a vágy lecke elég jól fedi az álom témakörét is. Hmm?

Új hozzászólás