Amorf kőgyűrődések
Amorf kőgyűrődések
Amorf kőgyűrődések
Amorf kőgyűrődések
Amorf kőgyűrődések
Amorf kőgyűrődések

A pécsi Jókai tér kövezetébe beépített szobrot fényképeztem, amely alakját a művész úgy alakította, mintha valami szivacslemez lenne.:)

Kettős érzésem van a képekkel kapcsolatban. Egyrészt nagyon jó meglátás, finom, és érzéki, ehhez gratulálok Feri, hogy ezt megláttad és megcsináltad. Másrészt ha képsor, én hiányolom a térábrázolást, hisz a leirat mondja, hogy ez Pécs és egy szobor, de ez a képekből nem derül ki. Ha képsor, volna helye annak, hogy ezt az egész kreatúrát megmutasd teljes valójában. Nem werkfotóként, hanem komponálva a sorozatba. Adna egy dinamikai játékot, növelné a mozgásteret, mert most eléggé makro szinten mozgunk és ezek a fény és formajátékok azok, amik izgalmasak, nagyon rendben vannak, de kéne a kitekintés. Nekem. Aztán meg a vágy, mint lecke. Feri vágya az érdekes. Az a lecke. Amikor műtárgyat fotózunk, még ha ilyen magas szinten is, mint Feri teszi, az azért mindig hordja magában, hogy azt a műtárgyat valaki kitalálta, övé az elsőség - és két út van, vagy a tiszteletteljes reprodukálás, vagy az átértelmezés. Itt nem megítélhető, merre megyünk, mert nem látjuk mi a műtárgy maga. Szóval Feri, egy csillag megvan, a képek kitűnőek, de a képsor többet kívánna, a lecke pedig rólad szól. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

30
Értékelem!

Már elvesztette jelentőségét, az apropót viszont az adja, hogy sikerült beszélnem a szobor alkotójával, meg nézte a képeket is, természetesen Ő teljesen másképp gondolta ezt az egészet. :) http://href.hu/x/f43l

37
Értékelem!

Balla épp elég műtárgyat fotózott, Schaár, Vilt, Schéner, nem sorolom. Azt nem akarod elfogadni, hogy ezek a képek nem megoldásai a leckének, mert nem a te vágyad, hanem a szobrászé. Feri, fogadd el, hogy ezekből a képekből így se a szobrász alkotása, se a te munkád nem ítélhető meg csak annak, aki járt már ott és látta ezt eredetiben.

34
Értékelem!

Oké! Már csak azért is lefotózom, hogy lásd nem egészen úgy van ahogy gondolod.
Cáfolj meg, ha tévednék, de ha jól emléxem, a 80-as években Schaár utcáját amikor még hungarocellből volt, ki állították a Budai várban, egy fotós fényképet készített az egyik ablakáról. A képet kiállították, valami díjat is nyert.
Máshogyan mondva: Ha igaz lenne, az előző alkotóra való utalás szükségessége, vagy illendősége, gondolj csak bele, ha valaki ír egy regényt, előtte fel kéne sorolnia mindenkit akit addig olvasott, mert mindannyian hatással vannak arra az egy írására.

35
Értékelem!

Feri, írtam olyat, hogy nem értem benne a vágyat? Értem. A szobrász vágyát. A te vágyad a szobrász vágyának fotózása által többszöri áttétele, szűrőn keresztül bújhat elő, ha előbújik. Ezért írtam, amit írtam, hogy ez akármennyire átértelmezés - hogy mennyire, nem lehet tudni, mert nem adtál teljes képet - ez nem a te vágyad.

Az, hogy egy műtárgyat hogy fotózunk, azért annyira nem rugalmas, az hogy eszedbe se jutott totált fotózni, azzal mit kezdjek? :) Jusson. Ugyanis picit tessen belegondolni, hogy valaki elkészít egy művet, szellemi tulajdona és ő szenvedett meg vele, tehát illik megtisztelni azzal, hogy a bemutatásnál nem csak a saját akaratod érvényesíted. Volt itt már vita a táncfotóról, színházi fotóról - ott is van egy koreográfus, rendező, aki egy képi világot eléd tálal, annak lefotografálása nagy munka, de a létrejött kép dokumentáció.

Igen jó képeket készítettél, ha lesz műtárgyfotó lecke, ötcsillagos is lehet, mint egy jó konyak, de a vágy leckére a te vágy fotódra vagyok kíváncsi. :)

39
Értékelem!

Köszönöm az elemzést, a véleményeket.:)
Nem értünk egyet, Zsolt! Eszembe sem jutott totált fotózni, sőt az én ízlésem szerint bele sem illene a sorba, hiszen annyira adta magát az üzenet. Viszont, ha nem jön le egyértelműen, hogy én ezt a köztéri alkotást átértelmeztem, hogy a magam képi világára alakítottam, akkor tényleg nem jó ez a képsor. Azt viszont nem hiszem el, hogy nem érted ebben az anyagban a vágyat.:)

27
Értékelem!

én ehhez mint fotóhoz nem tudok hozzászólni, de
nekem ezek a képek mindig ezt http://href.hu/x/b805 juttatják eszembe. ezen a képen egy kb 3 szor 8 méteres táblát láttok amit egy művész összefirkált kicsi, apró ceruzavonásokkal (tehát, hogy középen nem visszatükröződik a vaku, hanem ott nincs rajz), szóval asszem ebben a munkádban a referens az ami lenyűgöz. el kell mennem megnézni ezt a szobrot.
:)

31
Értékelem!
28
Értékelem!

Feri, ezek az absztraktságukkal nekem nagyon tetszenek, és (nekem) egy új oldaladról mutatkozol be, ami külön öröm.
a fények és a felületi vonalak játéka különleges formákat hoz létre.
Ja és hogy a témát is megnéztem, ugye, hát éppen az utolsó kettő volt az nekem ami a 'tiszta' absztraktságból kilógott nekem, éppen az 5. lecke írányába.
hüvelykujj fel.

Új hozzászólás