Eredetileg oktatófilm iskolai használatra. Egy kicsit geometria, egy kicsit Anna az osztályban, ahogy a gyerekek lencsevégre kapták, és mindez átszerkesztve Sanyi zenéjére.    Az angol feliratok fordítása: Anna körei, Szerkesztő körök, Trigonometrikus - avagy a fordítás kedvéért - hullámzó körök.    Szereplők: Christina, Hanna, Anna, Sejana és Zhi, akit a naplóban Steven-nek írunk.

Nem baj az, hogy iskolai anyag, dramaturgiailag nagyon jó. El vagytok tűnve, küldjétek az ilyen anyagokat is. Egyik disznó Sanyié, másik Annáé, mert Anna, picit mögébújt a feladatnak, ezért így osztottuk. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

Nagyon jó volt a sinus függvény grafikonja és az egységkör közti összefüggés bemutatása!

Kedves Lacipapa!
Aurelianonak igaza van. A videó arról szól hogy a körből kiindulva mi mindenről gondolkodtak es gondolkodnak ma is az emberek. A nyilvánvaló szerkesztések és ezek gyakorlati alkalmazása mellett a világ felépitéséről, keletkezéséről - vagy teremtéséről - szóló, különböző korokból származó ábrázolásokat és történeteket "elevenit" meg. (A te körbe-portréd is beleférhetett volna, de sajnos akkor még nem volt kész :) A gyerekekkel különböző internetes anyagokat használtunk, de nekem igazi inspirációt az odzsibvák gyógyitó kerekes tanitásai jelentettek, mert ezekben tényleg minden benne van. Egy rövid videót mindjárt küldök is.

Nem tudtam eldönteni, hogy matematika, filozófia vagy művészeti oktatás folyik-e a képeken. Az mindenesetre a világ értelmezésében jelentős lépésnek tűnik, amikor kijelentjük: Az első pont a középpont, a második pont pedig lehet bárhol, rajtad múlik! Vagyis ez inkább önmagunk értelmezésében segít, mindenki saját maga középpontja, és rajta múlik, hogy elhelyez-e más pontokat, bárhol, bármikor. és persze azt is értelmes fejben tartani, hogy másoknak mi vagyunk a második pont. Szerintem ezt adta hozzá Anna, Lacipapa.

Kedves Anna!
Szeretném tudni, hogy a kőrökön kívűl, még mit adtál a filmhez ?

Új hozzászólás