Arcom tükre - fájdalom

Amíg talán egy pár képpel ezelőtt Bara egyik munkájánál azt mondtam, hogy a téma eszköze az a kis baba forma, nem biztos, hogy 100 százalékosan jó választás, pedig egy konkrét, nagyon is szimbolikus és nagyon sok mindent hordozó konkrét tárgy az, amit választ modelljéül az alkotó, itt nem biztos, hogy megtudnám mondani, hogy mi alapvetően a modell. Festett felület, foltok, kollázs, valamilyen torzult bőrforma? Hogy ez egy természetes jelenség vagy valamilyen módon az alkotó színekkel avatkozik be, és tulajdonképpen egy festményt hoz létre folthatásokkal, nem tudom, de az biztos, hogy ennek az egész folt-kollázs rendszernek van asszociációja. Pontosan az, amit a címben megjelöl. A vörössel leragasztott asszociáció. A száj, a középső villám sújtotta sötét repedés az orron, és a két szem helye mint ami, mint egy megvakított fájdalmas, síró, becsukott felület, az is érzékelteti ezeket a képen. Tehát itt viszont olyan könnyedén dolgozik látszólag jelentéktelen kicsi foltocskákkal a Bara, mert nem kell védekeznie és félnie, nem kell feladatot megoldania, hogy egy pillanat alatt egy tökéletes üzenet áll össze. Ezért én azt gondolom, hogy nem is ismétlésről beszélünk a portré arc nélkül első lecke házi feladatánál Baránál, hanem halad abban a házi feladatban egészen jól, hatékonyan, mélyebbre és mélyebbre. Ez az, amit talán egy jó pár képpel ezelőtt említettem egy másik alkotónál, hogy nagyon is megéri egy-egy házi feladathoz visszatérni, mert ahogyan telnek, múlnak az idők itt az Estiskolán az alkotók egyre fontosabb titkos kis szelencéket nyitnak meg, és minden azt bizonyítja, hogy hiába akarta volna az ember ezt mondjuk két évvel ezelőtt kérni, bármennyire is bizalommal érkeznek ide mások, nem biztos, hogy meg tudtuk volna ezt tenni, mert el kellett ennek az időnek telnie. Viszont az eredmény az nagyon fontos, mert akik most látnak bennünket, vagy most tekintenek ránk kívülről ideérkezve, nagyon is láthatják azt, hogy az Estiskolán azok, akik dolgoznak, igenis értelmeznek a világban történő vizualitásból nagyon is sokat, és ezt a vizuális nyelvet egyre jobban, véleményem szerint egyre jobban beszélik. Úgyhogy ez egy három disznós kép. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

26
Értékelem!

Szia,

ezt választom ajánlóképnek a soron következő műsoromhoz(13.11.20).
Köszönöm!

Clio

25
Értékelem!

Ez a Fizikusok kicsit erős volt... Én meg már azt hittem, hogy istenkomplexusom van : )

23
Értékelem!

valójában madame Bijou-reinkarnációja vagyok:)ésközben igyekszem egyszer elérni egy olyan szintet -mint Halász Gyula lias Brassai-igaz hosszú az út addig.
...e kép készítésekor egyből Brassai "Madame Bijou"- ról készült képe jutott eszembe:)

21
Értékelem!

persze, ti vagytok Einstein és Newton én pedig Möbius. végülis egy ilyen intézménybe nem lehet csak úgy kívülről izengetni
:)

22
Értékelem!

Dani ösmered-é Dürenmatt fizikusait? akkor ki üzen kinek itten?:)

23
Értékelem!

köszönöm szépen. megkaptam a képet és üzenem a zártosztálynak, hogy rúzs nélkül nekem dögösebb a csaj.

21
Értékelem!

hát majd lehet ilyen lecke is. :)

26
Értékelem!

a kockás arcot vállalom, a többit is.

19
Értékelem!

Zsolt ha Te elmebeteg vagy, én is! :-D Egy kissé mint a testfestésnél amit műveltek velem... sztem minden nőneműnek legyen ilyen leckéje, vagy talán a Nő férfi szerepben, a Férfi nő szerepben. Nekem ez már megfordult a fejemben... Hm?

20
Értékelem!

hát hisz ahogy itt vn, hogy a száj az téglalapra van rúzsozva. nem a száj vonalát követi. ez hozta azt az agyamban, hogy hogyan nézne ez ki egy női arcon, hogy nem a szokott kontúrokat és formákat hozza a make up, hanem téglalapokat és négyzeteket - a pofacsont lázrózsája is téglalap, a szemfestés is téglalap, a rúzs is... :) elmebeteg vagyok-e?

19
Értékelem!

pedig az mennyire rendben lenne már, ha egy nő kockásra rúzsozná a száját. :) meg föstené a fejit, szemit. :) elképzeltem.

nincs vállalkozó csaj, aki megcsinálja?

24
Értékelem!

Nagyon kifejező kép, jó absztrakció!
Azért senkinek nem kell megijedni, találkoztam már Barával és nem így rúzsozza a száját!:)

22
Értékelem!
23
Értékelem!

Dani: persze hogy lehet kérni:) - elküldöm a mailedre..oksza?
Camilla: :_)...ami már kezd elmúlni:)

17
Értékelem!

Bara azt a fájdalmat kiérzem a képből, ez egy szenvedő, csendesen tűrő fájdalom...

20
Értékelem!

olyat lehet kérni, hogy ebből megnézném az eredeti képet nyersen? amiből jött az asszociáció. szorgalmiban vagy ilyesmi.
:)

Új hozzászólás