Autók közöttHegyi Zsolt-2015.07.26. 16:30Hegyi Zsolt-2015.07.26. 16:30

Autók között
Autók között
Autók között

Vallettában.

Nem tudom, hogy az 1-es macska két kocsi között, az éppen kakál-e, lehet, hogy igen, olyan furcsa, és az ott nekem kevésbé izgalmas. A 2. macska szaglászása abszolút jó a kis csapzott bundájával. A 3. is, ahogy ott alszik, fekszik, de azt szeretném neked mondani, hogy próbáljunk meg tartani valami normális képarányt, jó? Vagy négyzetesek vagyunk, vagy 2:3, 3:4 arányosok vagyunk, de valami legyen. A 16:9-es képarány a filmhez van és nem véletlenül nem a fotóhoz. Nem akarok nagyon szigorú lenni ebben a kérdésben, mert tudom, hogy majd lesznek, akik kardoskodnak a 16:9-es, vagy ahhoz hasonló képarány mellett. Nekem nem természetes, és hogyha az a kérdés, hogy tanuljunk meg komponálni, akkor próbáljunk meg először valamilyen klasszikus képarány mellett letenni a voksunk, és abban dolgozni, mert ha állandóan változatunk mindent, és minden mozog, és állandó a csere, tehát hol négyzetesen, hol 2:3, hol 3:4, ahol esik ott levágunk belőle,akkor soha a büdös életben nem leszünk előrébb a kompozíció tekintetében. Mi miért, és hogyan kerül oda? Ez egy fontos kérdés. Nem azt mondom, hogy ne vágd meg a képeidet, de az arányokat próbáljuk meg tartani. És jó lenne Ágnes, ha megtalálsz egy dolgot, ami érdekel, ami izgalmas vagy tetszik, akkor azt nem engednéd el, hanem csinálnád folyamatosan, például a macska ilyen, ha utcamacska, akkor legyen az, de be kéne léni abba a csoportba, ahol nem virágról virágra szálldosás van, hanem témakövetés, mert ez segítené a fejlődésed. (hegyi)

Hozzászólások

Köszi szépen, gondolkodom rajta.

a PS-ben a crop eszköz kiválasztásakor láthatod a fenti állapotsori résznél, hogy milyen arány van, vagy hogy.

A szálldosásról: a macska lehet egy projekt, értem, nem mindig jön, ha jön, csinálni kell. Mellette lehet egy projekt a 365. És az mellett, ha még mindig van hely, akkor nézd végig a képeid, mi az, amibe belekezdtél, hogy találsz-e olyat, ami érdekel, amit folytatnál, max még egyet. És akkor azt vedd újra fel és csináld, amíg nem érezzük közösen azt, hogy megvan, kihoztad, amit lehet. Jó így?

Köszönöm az elemzéseket, a többihez is.
Az első macskától elnézést kérek, és tőletek is, én úgy láttam, hogy azok a családi kincsei, de igazából mindegy is, mert valóban gyanús :)
A képarány oké- csak azt szeretném kérdezni, hogy azt a PS-ben hol látom, hogy milyen arányú, vagy csak úgy kb szemre nézzem?
És a macska-projektet nem felejtettem el, de gondolom tudod, és már mondtam is, hogy nem minden nap találkozok macskákkal, és idő is kell elég sok, hogy találkozzak velük, és ha találkoztam velük, akkor is, és ez elég kevés van. Sajnos az irodában, ahol nap 9 órát vagyok nem nagyon járnak macskák. Kérdés, hogy ha nem csak macskát fotózok, mert éppen nincsen, akkor az szálldosás-e vagy akkor kellene valami másik, tágabb téma, amit tudok űzni a macskavadászat mellé. Mert ugye fotózni kell, ha van macska, ha nincs.

Új hozzászólás