Nem tudom, hogy kell forgatókönyvet írni, de nagyon szívesen megtanulnám, ha tudnám, vagyis szívesen kipróbálnám, ha megpróbálná valaki megtanítani, hogy hogy kell. (Még Moravia Megvetés-e után is, bár azóta kicsit bizonytalanabbul.) Nincs kedve valakinek megpróbálni? Mármint megtanítani. Addig is, ez a pályázatom forgatókönyvre az adott témában.

Első kép:
Mr. Donald hajlandó nekiadni az óráját a földön térdeplő ittas személynek, csak mert szeretné, ha valaki figyelmesen végighallgatná a versét, amihez már egy kis színészi játékot is kitalált. A verset idefelé írta a repülőn, amikor felhőket bámulta felülről. Ha a néző rápillanthatna a költőre, máris sejthetné, hogy a vers szar, de mivel erre nincs lehetőség, ekkor még bizakodik és elismerően gondolhat a galamblelkű gazdag úrra, aki ilyen jótékonyan viselkedik az utca emberével.

Második kép:
Mr. Donald int az asszisztensének, hogy adja át az ajándéktárgyat. Az asszisztens magasról, hogy nehogy a büdös koldus elkaphassa a kezét és összenyálazhassa, a kávéautomatából való pohárba ejti az órát. Az óra súlya felborítja a poharat, ami elgurul, az óra üvege megreped, de ez nem látszik, csak úgy mondom.

Harmadik kép:
A közel ihatatlan lőrék keverékétől módosult tudatállapotú magatehetetlen megajándékozott a zajra feltekint, és vérben úszó szemeivel valami számára is felfoghatót keres, ekkor tűnik neki úgy, hogy június közepén karácsony van. (A még törötten is nagyon értékes órával és szavalással kapcsolatos kontraktusról, melyet az imént kötött, láthatóan halvány fogalma sincs.)

Negyedik kép:
Tovább tekeri a fejét fölfelé, pedig fáj neki, a nyakán a húgytól megkövesedett kabát megtörve élesen hasít a hátbőrébe, de ennél jobban zavarja az az idegesen intonáló hang a feje fölött, bár ezt így nem fogalmazza meg magában. Végül az erkélyen állapodik meg a tekintete, ahonnan tegnap két középiskolás fiú tapétaragasztóval töltött gumióvszert dobott rá, de szerencsére csak a vádliját találták el.

Ötödik kép:
Mr. Duck egy szót sem ért a rendőrök beszédéből, szeretné folytatni a verset, de nem hagyják, azt mondják neki, hogy az utcán letolt gatyával a seggedet paskolni meg ordítozni itt nem fogsz bazmeg, ez nem amerikanyújork ahol mindent lehet, na gyere csak elbeszélgetünk majd mi veled.

Hatodik kép:
Az asszisztens elhatározza, hogy sétál egyet, amíg kiengedik Mr. Duck-ot, vagy ha esetleg benntartják egész éjszakára, akkor majd a szállodában megvárja.

Új hozzászólás