Az örök élet
Lépj be, és végy magadhoz nyugalmat.

Én ezt elemeztem a Lacinak élőben, de akkor elmondom ezt megint. Itt ez a kép nem csendélet, tehát a kategóriák besorolását azért meg kellene tartanunk, én most visszafelé megyek, és ezt a képet átteszem a szorgalmiba, másrészt pedig itt van egy olyan helyzet, ami egy templomrom belseje – ezt a Lacitól tudom -, és ez a templomrom volt az, ami őt megihlette, ami neki fontos volt. (Tihany mellett van ez a rom - Szőke). És neki az volt ebben a fontos, hogy ezt a térérzetet, ezeket a fényviszonyokat, ezt a helyzetet megmutassa, hogy tulajdonképpen ő kint áll a romon kívül, és benéz oda, és látja ezt a keresztet – csak ezt nem sikerült megmutatni azáltal, hogy a kép előterében a fal olyan szinten feketére van véve, hogy nem lehet látni rajta, hogy micsoda az, és ráadásul még meg is vágta a teret. Itt megint nincs eldöntve, hogy mi az irány, mert lehet ábrázolni ezt, amit most mond ez a kép, de nagyon kétdimenziós ez a kép, összepréselt ez a megoldás, és akkor a kép tetején ez a fekete tömeg ez nem kell, az ív felett lehet vágni, és akkor ez az üzenet egy szép, bár kétdimenziós dolog. Ha viszont azt a teret akarja érzékeltetni, a távolságot, ahol a fotós áll, akkor viszont ezt fényekkel lehetne ezt megtenni. Nyilván ezzel a romban nehezen tud játszani, hiszen itt hiányokat talál csak, de a fényeket lehet használni, és a fényekkel lehet tagolni a teret, és ez a tagolás lenne az, ami ezt a térélményt biztosítaná a néző számára. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Várom az ismétlést :-)

Köszön a hozzászólást. Pedellussal volt szerencsém személyesen is kielemezni a képet, illetve elmondani azt, hogy mit is akartam, így megismétlem majd egy újabb alkalommal a képet. Egyébként sem a keresztet, sem a fényt nem volt alkalmam arréb vinni. :)))

A végtelen élet végén a halál vár .Gondolok itt arra ,hogy egy sötét kapualjból , ajtófélfa alól belépni ebbe a misztikus világba . És mivel , hogy sötétből lépsz be , mintegy élet alkonyán . És a halál után jöhet a feltámadás ? A kereszt rögzítve volt ? Mert én vagy odébbviszem , vagy megvárom , hogy fény érje . Így nekem egy kicsit felerősítené a mondanivalót . És az örök élet színhelyén nem halottak a virágok , hanem sárgák . Nekem :-)

Új hozzászólás