Az özvegy
Újra kell csinálnom néhány leckét, kell a gyakorlás.

A hetvenes években Magyarországon ez a forma egy elterjedt forma volt, szinte minden családnál láthattuk ezt a bizonyos kancsót, ami sokszor a konyhaasztalon ott volt, hogy vizet önthessünk belőle, vagy ha anyagilag jobban ment a családnak, akkor ebből tejet öntöttek, ez egy ilyen nagyon meghatározó formája volt annak az időszaknak. Néha még ilyen virágmotívumok is voltak rajta. Amitől túllép ezen az egyszerű megközelítésen a Gábor, hogy elkezdi a struktúrát vizsgálni, egyrészt a félárnyékkal, másrészt a kertből árnyékot vető fallal és talán rózsabokor árnyékával és ahogyan a reflektált fény sziluettet formál a kancsó fülénél, ami ettől nem beleolvad a háttér szürkéibe, hanem nagyon szépen reflektál. És itt most megint Pécsi József képei vetődnek fel, de általában a nagybányai festők, a plen-air festők, Ferenczy Károly nagyon érzékenyen ezt a szecessziót, ami itt a háttérben ezekkel az árnyékokkal megjelenik, sokszor megfigyelik. Ennek sokszor párizsi alapjai vannak, onnan érkezett ide, elég komoly kultúrát létrehoztak a nagybányai festészetben. Itt egy nagyon jól átgondolt, érlelt anyagnak gondolom ezt a korábbi munkáihoz képest, ebben a témában. Az özvegy az természetesen a kancsók és talán a poharak hiányára utal, ha a korábbi ezzel a tárggyal készített képeire is gondolunk. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

nagyon is átjön. ezért írtam, hogy nem tetszett mert a ff kép az özvegy címmel elég kevés. de mikor rájöttem, hogy ez szines minden a helyére került és azóta imádom.

Nem csalás, nem ámítás. Ez egy özvegy, eltörött a párja.
Feketefehér lett a szines világ.
Legalábbis ez van gonodlva, nem tudom mennyi megy át.

mindenesetre örülök, hogy nem az van , hogy bénán leittam magam. mert ha ez egy csalikancsó, akkor nem szégyen.

akkor ezek szerint néha félre is értek. pihenni kéne.
persze, majd jövőre:)

Komolyan mondtam. Én tudom, hogy szines, azt is, hogy direkt engedtem, hogy a
csőrén a kis kék csík fényt kapjon, azt is, mi meló volt úgy elrendezni az egészet,
hogy utómunka nélkül is ff legyen a kép, de azért jó érzés, hogy van, aki annyi energiát, figyelmet szán egy-egy képnek, hogy ezt észre is veszi.
Kösz.

ja. mostanában napi 25 órán át melózok a monitor előtt, mellette -pihenés képpen- festek, tapétázok a lakásban.
ettől néha félre gépelek, meg nézek.
(ezt most háromszor átolvastam)

Belemeríté a kancsót a vízbe.Még félszegen,mozdulatai görcsösek,megfontoltak,hisz fáj a mult belénevelt erkölcsét feltépni.És ahogy a kancsót egyre jobban érte a víz,új életre kélt .Ősi erők táncát járta a vízben.És színt kapott a lelke.Újra SZÍNt....

Gábor nekem ez a kép nem tetszett. eddig. MOST ÉSZRE VETTEM, HOGY SZINES!!!
imádom.
:)

Felemelte,majd elmerengve nézett az kancsóba.
Vajon, így marad-e Önmagának kiszáradt, üres szívvel?
Jön-e még olyan reggel amikor lelkét feltölti egy mosoly,
mely tiszta, mint hegyi patak frissen mert vize?

Új hozzászólás