Az útkereső
Viktor barátommal kirándulni mentünk, a múlt hétvégén, és eltévedtünk.:)

Nagyon szép, lírai képet látunk, Korniss Péter Hadirokkant című képét juttatja eszünkbe. Összetett, sűrített, átgondolt üzenet. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

21
Értékelem!

De igen, csak valahogy túl kombináltam, vagy mi. És nem jutott el a tudatomig a lényeg. :):) Pedig többször is elolvastam.:)

24
Értékelem!

Na de a glóriásnál nem ezt írtuk?

22
Értékelem!

De igen. Ezt a fajta képlátásod máskor is igénybe venném. :)

Köszönöm.

22
Értékelem!

Hát, ha akarod... :)

Lecsúszott glória: ha konkrét akarok lenni, akkor azt kell mondjam, nem elég bátor a megvalósítás, ezért nem érthető, hogy vicc, vagy komoly. Vicchez kéne gesztusban utalás, komolyhoz pedig több átélés, hitelesebb megoldás, nem ilyen nagyjából körétekert vaskábel. A szögesdrót arra van, hogy fájdalmat okozzon, de ebből vajmi kevés látszik a fejeden. Ez az üzenet része. A kompozíció meg a szűk vágással fullasztó. Tehát értem, mi akart lenni az üzenet (talán értem), de ahhoz nem szabad kímélni magad.

ez a kép: mi a bajod vele? Hogy szép? Hogy egyszerű, melankólikus, kissé szentimentális ézést sugall? Azt. Van az úgy, hogy az emberen eluralkodik az ilyen szentimentalizmus-szerű érzet.

Hogy miért más tetszik neked, mint a közönségnek? Mert ami neked tetszik, az azért tetszik, mert te beleképzeled azt is, ami nincs benne, csak szeretted volna beletenni. Neked tehát pluszban a saját agyad képzelete is hozzájön, aki meg nézi, az azt kapja, ami t lát. Ez is érdekes kontroll, hisz azt jelzi, hogy van mit pontosítanod. A másik is érdekes, hogy neked kevésbé jön be, a nézőnek inkább. Mert ez meg azt jelenti, hogy te túlléptél rajta. Azzal akkor ott neked már nincs dolgod.
Így valahogy, nem?

23
Értékelem!

És nem akarod a tudtomra hozni?

23
Értékelem!
24
Értékelem!

Megbeszéltük Viktorral, hogy elmegyünk fotózni, a két ünnep között a szomszéd falu szőlő hegyére, ahol van egy szép kis kápolna. Harmadnapra le esett 30 cm hó. Amikor megláttam, azonnal ekészült a kép a fejemben. De amikor a kirándulás után a monitorban is kész lett, már nem tetszett. Nagyon "iskolásnak" találtam, nagyon kiszámítottnak, hideg-ridegnek. Azt tudtam, hogy rendben van a kompozíció, de olyan infantilisnek éreztem. Ugyanezt éreztem a "történet folytatódik" c. képemnél is, és mégis tetszik szinte mindenkinek. Ugyanakkor pl. a "lecsúszott glória" c. képem, amit fontosabbnak tartok, olyan kritikát kapott, hogy bárki megirigyelné, mégsem sikerült, nem hozta azt a hatást amit vártam. Ha valaki érti, kérem magyarázza el.

23
Értékelem!

csinalhatnal olyan kepet is amin felenk jon, mert mar kezd hianyerzetem lenni.

23
Értékelem!

Hm-hm. Lehet, hogy nem is a kirándulás emlékképe ez a fotó?
Dini: Egy fehérló fia kép neked:
http://bp2.blogger.com/_gd25z9hpKT4/RlFv...
Ági drága! A hó már teljesen el olvadt, csak a sár maradt a helyén. :) De veled a világ végére is ...:)

24
Értékelem!

Ferikém, mesebeli és és már mennék is veletek.

24
Értékelem!

tetszik....a Jankovics Marcell Fehérlófia jut eszembe

21
Értékelem!

Hol volt, hol nem volt. Volt egyszer egy vándor, aki elindult egymagában a messzi-messzi távolba, ahol a madár sem jár, csak Mácsai Feri a kamerájával... :))
Baszott jó!!!!

Új hozzászólás