Bálint

Bálint

Tablet. És mobil. Ha nincs gép. Mert ott vannak benne a barátok. Ilyen. (Az elkövetés tárgya egy vonalkódolvasó.)

Az ötlet, a gondolat kiváló, és sokunk számára meglepő is, hogy egy vonalkód szkennerrel miket lehet varázsolni, de egyben tanulmány is a kép, ugyanis azt gondolom, hogy ha van rá mód, érdemes lenne a tapasztalatok alapján pontosítani a portrét. Hiszen ha tudjuk, hogyan rajzol a szkenner, akkor eldönthető, hogy mire akarjuk kifuttatni az üzenetet, a személyiség mely aspektusát kívánjuk kidomborítani. Bezárni egy kockába? Hullámokkal keretezni? És ha ez megvan, kérdés marad még a modell gesztusa, hiszen nem mindegy, hogy ő épp mit csinál, mert hát mégis csak ő a főszereplő. Integet, rajzol, olvas, varázsol? Végül örök kérdés, mit üzen az öltözet. A feliratos póló reklámoz is, ezt is lehet az üzenet szolgálatába állítani. Tehát összefoglalva ezek kohéziója az, ami jó portrévé nemesítheti ezt a tanulmányt. A konklúzióm, hogy megvan a 3 csillag és kérek egy ismétlést, ha lehet. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

59
Értékelem!

Köszi az elemzést. Szerintem is nyugodtan nevezhető tanulmánynak, szeretnék is még vele dolgozni. Ez a fotó is több tucatból került ki amúgy, amire kikísérleteztem a részleteit és nagyon várom, hogy folytathassam:)

51
Értékelem!

:)
tök jó hogy leírtad a készítés paramétereit kicsit pontosabban (bár hasonlóra tippeltem, de magam is rákérdeztem volna) tök jó hogy nem látszik a kábel
***

46
Értékelem!

Köszönöm Tamás a figyelmed!
A technika egyszerű: egy vonalkód olvasó,vak sötét szoba, hosszú expo, és a sötétben párszor "beszkennelem" a gyereket, akit falhoz állítottam :), hogy ne nagyon mozogjon, és akinek a kezében egy tablet van ((hogy legyen más fényforrás is az arcán, és azon a kezén, amit még nem nyelt el a gépi kód... :))
A hosszú expo alatt körbe is jártam, innen is, onnan is szklenneltem, és hamar be lehet lőni így vaktában is, hogy cca milyen lesz a rajzolat.
A vonalkód olvasó egy fix szélességű (ez ott a fal távolabbi felén látszik is) gyenge vörös lézerfényt sugároz amúgy, áramforrásként pedig a tabletre kötöttem - szerencsére nem látszik a kábel, lényegében csak vágtam utómunkában ezen a fotón.

42
Értékelem!

Tetszik a kép! De hogy van ez technikailag?

Új hozzászólás