Barát
Más a szemük, más az orruk, más a szájuk, más-más egyéniségek, de a sok különbség ellenére egy közös mindenképp van bennük: mindhárman a barátaim.
Barát

Ennél a képnél őszinte leszek, megvolt bennem a félelem, hogy milyen felzúdulást kapunk a fejünkre, hogy Mariann portré-képét, és ezt a képet megkértem a pedellust, hogy keverje össze. Ennek az az előzménye, hogy amikor ezt a ritmuskollázst néztük, és váltig csak állítottam, hogy ez nem három ember, hanem ugyanaz, ezek nem barátok, hanem a Mariann maga. És mivel a pedellus egy határozottabb ember, megnyugtatott, hogy ez nem Mariann, hanem a barátok, és én kértem, hogy azt a portrét keresse elő, és mixelje össze ezt a két képet. Nem azért tettem ezt, hogy bizonyítsak valamit, hogy ez vagy az az arcrész olyan, hanem hogy a barátság kategóriájában, ha hihetünk a leiratnak, és ha keressük akár ennek a leckének a mélyebb szintjeit, ami a későbbi leckékben már egyszer-egyszer megtalálódott, hogy valójában érzékeltessem, hogy hogyan szűrődik át az alkotó ezen a hármas metszeten keresztül, miközben ténylegesen ez három különböző ember de nem az alkotó. Mennyire van az emberi kapcsolatokban, kommunikációkban, ritmusokban, hogy a magamhoz valókat próbálom összegyűjteni, és ezt ennek a két képnek az összemixelésével próbáltam leszűrni, bár a másik kép egy leheletnyire profilosabb, vagy picit tengelyben elmozdultabb, mégis nagyon hasonló az egésznek az íve, pl. hogy a középső részben egy ilyen zöldesszürkét használ, a felsőben egy barnás vöröseset, és alul egy sárgát, ezzel egy furcsa, domború ívet hoz létre, tehát miközben a fehérek ezt lemetszik, és egy hármas osztatot hoznak létre, mégis egységesen, tömegében, pedig még csak a kivágások sem egyformák a három részben, a középső sokkal szélesebb, közelebbi, mégis valahogy az egész tömegelhelyezésében nagyon hasonlít a Mariann portréjára. Bár ez formailag nem tettenérhető, itt ez a fajta kapcsolódás, mégis jelen van itt az alkotó is.
   Egy olyan megfogalmazást látunk, ahol nekem nagyon fontosak ezek a színek, és akárki akármit mond, nekem ezek itt tetszenek. Ezek a színek itt az emberek különböző megközelítései, a történetek különböző megközelítései, és egy nagyon fontos dolgot is üzen az én rendszeremben a barátságról, hogy az alkotón keresztül mixelődnek össze, de mégis megőrződnek az egyéniségek, fontosak az egyéniségek, tehát azáltal, hogy átszűrjük magunkon és a magunk képét visszatükrözni látjuk a barátunkban, azért fontos az, hogy szerepel egy ilyen dolog is, ami a különbözőség jelentősége, fontossága. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Mondtam én, hogy Ők hárman egyet adnak ki :) Téged :)

Egyáltalán nem baj, hogy össze lett mixelve a két kép. Sőt! Nagyon örülök, hogy ennyi figyelmet kapott. Jó érzés, ha törődnek az ember munkájával, azzal, amit csinál, és fel tudja kelteni vele az emberek érdeklődését, gondolatokat ébreszt, és ha még tetszik is nekik, akkor ez egy külön öröm, hisz vélhetően ezzel tudtam valamit adni másoknak.

akkor még én is csatlakozom a képedet dicsőítőkhöz.
-dicsőülj kép!!!
:)

Nagyon örülök, hogy sokaknak tetszik a kép!

De jó, ez nekem tetszik :) Jó az ötlet.
Mindhárman mások, de a Hozzád való kötődésükben, a Rád való hatásukban mégiscsak egyet adnak ki...

Latom vegyesek az eddigi erzelmek. Szerintem ismet nagy elonye a kepnek az egyedi es ujszeru megfogalmazasa. Azt mar elerted nalam, hogy kivancsi lettem a barataidra. Igaz, hogy ez alapjan nem ismernem meg oket az utcan, de de talan pont ez a lenyeg, hogy kivancsiva tudtal tenni.
Amikor meglattam ezt a kepet elmosolyodtam. Latom szereted ezt a tagolast. Egy cirkusz jutott eszembe ahol a nagy buvesz bezarja a csinos asszisztensnojet a varazsdobozba es haromfele fureszeli. Szet szedi, majd osszerakja. Persze, hogy egy kis humor is legyen a dologban eloszor rosszul rakja ossze es meghajlik a publikum elott mintha kesz lenne... En ezt a reszet szerettem legjobban ennek a buvesztruknek. Aztan persze a publikum nevetesebol eszreveszi a hibat es helyreteszi a dolgokat.. de az mar unalmas es kiszamithato volt mindig. Talan ezert is elvezem annyira ezeket a megfogalmazasokat, mert szivem szerint en nem hoztam volna helyre sosem azt a direkt elkovetett hibat... Ettol muveszi.

Nekem tetszik. Ötletes, meg egyébként is, nem az a szokványos megközelítés. A barát fogalomnak a darabos, ám mégis egységes kibontása. Még a színekkel is, kit tudja milyen jelentéstöbbletet közöl Mariann kedves képe...

Multkor töltöttem egy tesztet.3 színhez három embert kellett írni.Nekem átjött az ötlet.

A színekkel a különféle egyéniségükre akartam utalni, ami rájuk jellemző. Lehet ez csak nekem jön át, mert én tudom mit kell alatta érteni.

Mint az első színestévénk,a fater rakott a fekete-fehér elé színes üveget.Zöld a fű kék az ég.Csak hát a bemondónéni...

Hááát... nem az igazi, így kiszínezve...

Új hozzászólás