képcm
Innen elmenni is jó, de megérkezni még jobb.

Kedves Kata, a kép címe és a hozzá tartozó kísérőszöveg alapján próbálok tájékozódni, mert bár szimpatikius ez a fekete-fehér, kicsit sziluettes formaegyüttes, mégis nehezen tudtam megfogalmazni, miről szól a kép. Érzésem szerint sok mindent ölel át egyszerre, a címben és a kísérőszövegben foglaltakat is. (Keleti pu, megérkezés, elmenetel - vasút). Érzékelhető még a kép kapcsán valamennyi romantika, pici melankólia. Az alkotói problémát mégis inkább a technika felől keresném, amelyet nem tudatos dekomponáltságnak hívnék. Véleményem szerint ez abból fakad, hogy nincs pontosan meghatározva a kép valódi üzenete, valódi sűrítése.
1. Nagyon szép irány a kép felső harmadában megjelenő kovácsoltvasak íve, a madarak sötétjével, egy egyfajta szecessziós érzet.
2. A kép alsó harmadából bal odal felé kifelé tartó sínek, sínpár.
3. Hátizsákos kislány.
4. Emberek az előtérben háttal.
Úgy érzem nincs eldöntve a hangsúly, és ezáltal nem erősítik ezek az izgalmas helyzetek a kép összhatását, hanem gyengítik. Vitatkoznak a ritmusok a képen. Ezt hívnánk nem tudatos dekomponáltságnak. Szeretnénk még egyszer hangsúlyozni, hogy a felsorolásból mindegyik felvetés közel áll hozzánk, már csak azért is, mert kimondatlanul van valami retro 70-es, 80-as évek hangulata a képnek. De ettől még a kép követeli a maga szabályait, és úgy sejtjük, hogy nem cél ennél a képnél a néző zavarba ejtése. Ezeknek az izgalmas kapcsolódásoknak, amelyek a képen szerepelnek, érthetővé kell válniuk, ezért kell őket képileg rangsorba helyezni, hogy a néző számára az üzenet könnyebben dekódolható lehessen. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

28
Értékelem!

Köszönöm hozzászólásaitokat. Noémi, a technikai dolgokban nem vagyok otthon, és itt gyorsan kellett dolgozni.

29
Értékelem!

Nekem is tetszik. Milyen lett volna hosszabb expozícióval, hogy a mozgást jobban érezzük? Nemtom, csak kérdezem...

25
Értékelem!

A hátizsákos lány pedig csak vár, csak vár:) Nagyon tetszik ez a kép!

26
Értékelem!

Szerintem az üres vágány nagyon jól szimbolizálja a várakozás feszültségét, indulás vagy érkezés elött. A galambok, plussz ajándék.

27
Értékelem!

Kínai akciófilm-rendezőknél (pl John Woo) szoktam látni ezt a galambos pályaudvaros motívumot. Vagy csak galambos. Vagy csak pályaudvaros. Mindkettő feszült és cselekménydús. Jó.

29
Értékelem!

Ez bizony így van! Bár egy érkező vonat ezt az érzést jobban szimbolizálná talán.

Új hozzászólás