barátság

barátság

kedvenc pillanatok kategóriás kép, másfél éve készült, de nem tudok neki címet adni, "csak" érzem.

Meszesek, sérültek ezek a tónusok, és ez nem biztos, hogy ennek olyan nagyon jót tesz, ott a fehérben meg kell lennie annak a tónusátmenetnek a homloknál is, erre oda kellene figyelni. Viszont a kép nagyon erős. Ez egy olyan portré, amit elfogadok a barátság leckébe is, és megadom a 3 csillagot a leckemegoldásra, mert abszolút benne van az a ritmus, ami egy ember és egy kutya között létrejöhet. A szeretet, a gondoskodás, az, hogy feltétel nélkül elfogadjuk a másikat, akkor is, hogyha olyan csúnya, mint az ördög, és más lehet, hogy ijesztőnek tartja, mi meg olyan szerelemmel és szeretettel nézünk rá, mintha maga Mona Lisa lenne (bár szerintem Mona Lisa sem volt olyan nagyon szép). Szóval, ez egy teljesen rendben lévő üzenet, és ha a tónusrendet egy kicsit helyrehozzuk, akkor szerintem ez egy abszolút, hosszú távon is vállalható kép. Kicsit most kontrasztban is túlhúztuk, a széleknél való feketedés is nekem egy kicsit sok. Nem kéne elhagyni a vignettálást, mert az egésznek hoz ad egy térélményt, és ez fontos, de ennél lényegesen kevesebb is elég lenne belőle. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

41
Értékelem!

Szeretném a ma esti (2014. 02. 18. 21 óra) Kutyák és emberek című adásomhoz illusztrációként a képed használni!

44
Értékelem!

Nekem ebben van valami végtelenül szomorú és magányos hangulat. Amolyan "csak mi maradtunk egymásnak" sóhaj száll a levegőben, "Ketten, egyedül"... Erős érzelmi töltetű kép!

Ez a vignettálás kérdés jó kérdés. Nem tudnám eldönteni, mert több a szélekkel párhuzamos struktúra is lehet pl. bal szélen, és ezek általában zavaróak tudnak lenni. Ezt a vignettálás észrevétlenül feloldja. Megkockáztatom, hogy így áll össze ennyire működővé a kép, hiába igaz az, hogy az alakok hangsúlya erős. Nagyon izgalmas, és érdekes a jobb szélen az üvegek mintája is, ezt is finoman tompítja a vignetta.

Halkan: engem inkább a felirat visz ki a hangulatból egy kicsit, mert egy idő után az embert bogarászásra készteti, hogy mi lehet odaírva. :)

36
Értékelem!

KK-Európa diszkrét bája...:)
Én is szívesen megnézném vignettálás nélkül.

47
Értékelem!

Nagyon beszédes a fotód, szerintem nincs olyan aki azonnal ne venné le ezt a kapcsolatot. És bár nagyon erősen házi kedvenc is lehetne, de a barátság is itt e kettős portrén, igen, miért ne... Az erős vignettálás nekem nem annyira kedves dolog, elegendő szerintem ami a képen van eredetileg a két szereplő között ahhoz, hogy ne kalandozzak el. Olyan klasszikusokat és filmeket idéző pillanat és fotó ez.

Új hozzászólás