Boldogság

A kisfiamék az iskolában "töklámpást" készítettek. Ez a kép akkor készült, amikor először meggyújtottuk a lámpásban a mécsest. A kép tavaly októberben készült.

A kép hordozza azt, amire gondoltál, benne van a kíváncsiság és az öröm is, de esztétikailag a dolog nincs megoldva. Egyik oka ennek a nagy fénykülönbség. Ha a lenti szekció kapott volna kis fényt, akár derítéssel, akár egy másik kis lámpával, nem égne ennyire ki a lámpásnál. Arra kell törekedni, hogy akármi fotó masina tónusátfogása közelében sincs a szemének, vagyis számolni kell vele, hogy amit mi még jól látunk és még nem égeti ki a szemünket, az a gépnek már sok. A másik a színkorrekció. Az a zöldes árnyalat fura, és a nagyon sárga környezet és szereplő elviszi a figyelmet a lámpáról. A megoldás az lehet, hogy nem este, nem teljes sötétben próbálkozol, vagy valami lámpával még rásegítesz. Zárójeles megjegyzés, a szorgalmik nem kapnak csillagot, csak a leckék.) (hegyi)

Hozzászólások

Lehet, hogy az általad javasolt analóg technikát fogom a jövőben alkalmazni. :)

Ezeket a jövőben utómunkával igyekszem kiirtani - mondod. Te, nem egyszerűbb elrakni előtte? :)

Kedves Zsolt! Köszönöm szépen az értékelést. Nekem - így utólag - van még egy-két zavaró tényező pl.: a SIM kártya a lámpás mellett. Ezeket a jövőben utómunkával igyekszem kiirtani. (Azért tettem a szorgalmi feladatok közé, mert ez korábban készült, mint amióta Veletek vagyok. Viszont szeretem.)

Új hozzászólás