Bor és alma - színesben

Bor és alma - színesben

Pótlás.

Hát igen, beszéltünk már erről a képről, én most azt mondom, hogy öröm ezt újból látni. Nekem is jó, hogy egy kis idő eltelt, mert egy kicsit másképp láthatom ezt a képet. Nagyon jó az a tükör. Ez nagyon jó eszköz, tehát erre nagyon vigyázz és tartsd meg. Fontos lesz majd ezt használnod. Az asztal, az üveg, az alma és a drapéria is jó, a sárga fal meg adott (sárga, ez van – esetleg azt majd drapériákkal lehet módosítani). A pohár már kevésbé jó, egy jelöletlen, csiszolatlan pohár ehhez jobban illene. Tehát a helyszín is és a tárgyak is jók. Mi az, amiért mégsem nem működik? Azért, mert nagyon össze vannak zsúfolva a tárgyak. A pohár és az üveg az, ami nagyon zsúfolttá teszi. Miközben ha megfigyeled, a képnek a bal oldalánál viszonylag hosszabb, vagy nagyobb résén nem történik semmi. Nem azt mondom, hogy most mindent ki kell dekázni , hogy mindenhová kell valamit tenni, de pl ha én tennék valamit, akkor az almát lehet hogy előre tenném, a kép bal oldalához közelebb. Akkor ez az egészet valahogy kiegyensúlyozná. Szóval kell még ezzel játszani, az biztos, de jó az irány és jók az alapanyagok. A világítás viszont kicsit tárgyias, azzal nem vagyok 100%-ig kibékülve, nem is az előtérre gondolok, mert az finom lenne, ott kevésbé zavaró ez, de ahol nagyobb a kontraszt, ami a tükröződés, ott viszont ez már zavaró. Tehát mindenféleképp takarni kell, hogy ott ezek a csillanások ne történjenek meg. (hegyi)

Hozzászólások

Köszi Zsolt! Azt hiszem, végül is pontosan megfogalmaztad, hogy annakidején miért is konvertálhattam FF-re: az valahogy jobban összetart, talán jobban ki van egyensúlyozva amúgy. Valami ilyen érzésem volt. Javaslataidat raktároztam!

István, jól tetted, hogy feltöltötted. Nekem legjobban az alma színe és a dugó felső részének a dupla tükröződése tetszik.

Sajnos mostanában nem nagyon tudtam folytatni fotós "tanulmányaimat", új csendélet kísérletem nem született fotón (csak a fejemben :) de mivel az elemzésnél hivatkozott Zsolt erre a fotóra, gondoltam feltöltöm.

Nekem jobban tetszik a fekete-fehér.

Új hozzászólás