C-dur Hegyi Zsolt-2012.03.11. 20:48Hegyi Zsolt-2012.03.11. 20:48Hegyi Zsolt-2012.03.11. 20:48

C-dur

Skála

C-dur

Tükör

C-dur

Rák

C-dur

Tükör-rák

Bevallom utána kellett néznem, mi ez a rák és tükör, wikipédia a barátom, a fúgáig jutottam, és hogy a legtrükkösebb a tükörfúga, ami visszafelé is kiadja a dallammenetet, ha jól értem, szóval köszönöm, enélkül a képsor nélkül nem kerestem volna rá. Ami viszont a képeket illeti, ez nekem egy képes, mindazzal együtt, hogy messzemenően értékelem, hogy nem csak sima képforgatás történt, hanem Tamás az üvegekkel játszott. Igen ám, de nekem meg birizgálja a csőrömet a hiba. Persze mondhatom Warholt is, és az is izgalmas, hogy az ő stencilvilágát visszahozzuk a valósba és úgy kreáljuk újra, vagyis amit ő az elidegenítő tömegtermelés nyomán hozott létre a szitázással, a sok Elvissel vagy Monroe-val, hogy az hogyan él meg, ha reálisan megoldjuk, de mégis azt mondom, hogy így ez a négy kép izgalmas, de akkor lenne nekem igazán őrületes, ha belecsempészte volna Tamás a hibát. Mellékszál, hogy én nagyon szeretem a Kraftwerk zenéjét, és a legnagyobb élmény volt, amikor a programozott zenében megtaláltam a hibát, és rájöttem, hogy belekomponálták a hibázást, azaz az emberit, a megismételhetetlent. Persze programmal, vagyis ez is egy csavarás, de amire itt gondolok, az szigorúan képi, mondhatjuk ironikusnak is, vagy kegyelemnek. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Bartók című adásomhoz ezt a képed választottam illusztrációnak.

Nem vagyok zenész, ezért amit írok, azt vedd úgy, hogy egy műkedvelő metaforája. Keith Jarrett amikor zongorál, közben nyökög, nyüszög, nyögdös, és a jó koncertfelvételein külön mikrofonnal ezt is ki szokták erősíteni. Bach tökéletes matematika, amíg kottában van, és az előadó személyiségének hozzáadott értékétől lesz más Gould vagy Jarrett vagy más, ahogy az adott darabot eljátssza.

Köszönöm Zsolt! Sokat törtem a fejem, hogy mire gondolhatsz a hiba említésével, de azt hiszem már sejtem.

Kedves tőled Viktória!

Kedves Tamás, ezt a képedet választottam illusztrációnak következő rádióadásomhoz, remélem nem bánod.
http://latszoter.hu/radio/filmzene

Köszönömök! Eredetileg egy képnek terveztem, de végül így lett.

Nagyon hülye vagyok a zenéhez, és még hallásom sincs.. de lajikus műkedvelő vagyok, ahogy ezt a fotosort is kedvelem, zeneiszekvencia még nekem is tetten érhető :) Kreatív ötletes megoldás!

Mivel zenészek is vannak a családban, és én is ismerkedtem a zenével valamennyire, minden itteni fogalom a számomra ismerősen cseng. A címbeli skálát az üvegek színritmusában látom megfogalmazva, illetve a dallamépítés klasszikus fordításai a fotón egyértelműen "kézzelfoghatvá" válnak. A képi megvalósítás számomra nagyon ötletes, játékos, könnyed, gratulálok! Azt gondolom, a képsor így egymás alatt, egy plakáton is nagyon jól mutatna - megfelelően könnyed darab illusztrációjaként is lehetne akár (bár a C-dúr inkább a pátoszáról ismert) - de pólón is szerintem jól mutatna akár a formáért is, és a tartalmáért is... Nagyon jó ötlet, és nagyon korrekt a megvalósítás! Tetszik!
Üdvözlettel: István

Új hozzászólás