cm nélkül

Kedves Gabriella, nagy öröm számunkra, hogy megint bővült az alkotásokat beküldők létszáma, és ez nem csak puszta számadat. A képed az első lecke kategóriájába tartozik és ezeket a kitételeket jól teljesíti. Úgy sejtjük, hogy itt valamilyen idegen nyelven írsz. Jól választottad meg a kamera szemszögét, a fekete-fehér kép sötét foltjai és világos felületei jól ritmizálnak. Kettő disznót tudunk adni azért, mert a következőkre még oda kellene figyelni a kép alkotással kacsolatban: azzal, hogy meghagyod a film szélét (ebből a szempontból mindegy, hogy ez a valódi filmé, vagy egy digitális imitáció) saját magadnak teremtesz nehéz helyzetet, mert így nincs módod vágással korrigálni a kompozíción, azzal kell megelégedni, amit kattintásnál láttál. Jelen esetben azonban ez csak részben jól megoldott, mert a bal oldali és alsó részén a képnek vágni kellett volna (megtartva a négyzet formát), hogy a kéznek, mint foltnak nagyobb szerep jusson. Szociofotósok szeretik a képhatár jelzésével erősíteni a nézői jelenlétet a történetben - és nem utolsó sorban, hogy komponáló tehetségüknek ezzel is jelét adják. Olykor valóban emeli a kép drámai erejét, de jószerivel divatról van szó. Várjuk további munkáid is. Érdekes lenne ezt a beállítást megnézni úgy, hogy a mélységélességet ugyanilyen szűken hagyva a fókuszpontot a kezed ujjára állítod és nem a betűkre. (-szőke-)
értékelés:

Hozzászólások

38
Értékelem!

Tök jó és hasznos kritikát kaptál hallod e! Minden fotósfórumon vita tárgya a keret. Nekem van egy olyan képem ahol épp tépem le a keretet, mert már nem bírtam a sok kötözködést. Akkor megfogadtam, hogy ezentúl egyenkeret minden képre, akár tetszik akár nem. Ebbe az iskolába nem fogok több keretes képet tölteni, mert ha megfigyelted itt nem az esztétikai szabályok az elsődlegesek, hanem a mondanivaló. Na ezt szeretem én az ofő bácsiban.
Na meg ezt:
"Úgy sejtjük, hogy itt valamilyen idegen nyelven írsz"
:D :D :D

31
Értékelem!

Kedves Gabriella, a kerettel alapvetően nincs baj, az ötlete is jó, hanem - főképp alul - picit sok maradt a papírból és emiatt a kompozíció nem nyugodt.

38
Értékelem!

Köszönöm a disznókat!párosan szépek:-)
A keret valóban a filmé, ami egy kivágott kartonlap a film elött. Azért hagytam meg, mert számomra mintegy lezárja a képet. Úgy tűnt így közelebb áll az eredeti papírképhez, ami itt elveszíti az anyagszerűségét...sajnos. "Drámai hatást" nem gondoltam kelteni:-)
A tanácsokat köszönöm és megfogadom/tam, nézegetem keret nélkül és vágva is; és folytatom, hátha kisül belöle valami...

33
Értékelem!

Gabriella: a kép nagyszerűségét az elmosódás adja, reméltem is, hogy tudatos volt :) Minnél többet nézem annál jobban tetszik, már nem is zavar a kéz "túlzott" mosottsága, de a dupla toll még azé karcolja a szemem. Remélem egy kisebb gulyányi disznó lesz a jutalmad érte :)

37
Értékelem!

Tamásnak még: a kéz elmosódottsága tudatos volt, egyenlőre az írásjegyek rajzolatát akartam kiemelni és a mozdulatot, ami révén létrejönnek.

28
Értékelem!

Márknak: Ne aggódj! Nem "firkálja össze", még csak a címet írja:-)
laan és Roland: köszönöm és örülök, hogy tetszik.

35
Értékelem!

Kedves Tamás! Köszönöm:-)
Ami a bemozdulást illeti, nem figyeltem, hogy a kéz és a toll milyen arányban mozdul be, éppen írtam...:-)De átgondolom, amit írtál.

40
Értékelem!
39
Értékelem!

De jó! Bennem aggodalmat kelt hogy: "Jajj, ne! Összefirkálja a szép írást!". De nem tudom megtörténik-e. Feszültség. De jó!;-)

38
Értékelem!
31
Értékelem!

Szia Gabriella!

Nekem tetszik a kép, gondolom keleti kultúra fun vagy :)
A bemozdulást kicsit soknak tartom, főleg így, hogy két tollat látni és véleményem szerint elég lett volna ha csak a toll mozdul be, vagy a kéz csak kevésbé.
Az ötlet viszont remek. Na de ez csak az én véleményem, remélem jó sok disznót kapsz rá.

Új hozzászólás