Csatazaj
Vasárnap délután a vadkacsák mozgását fényképeztem, ezzel a kiírás előtti képpel csalok.

Kedves Csaba! Ha ez egy mozgás feladatra készült kép, és a mozgás a lényeg, akkor egy ennyire megfagyott történet, amikor a vízcseppek is állnak a levegőben és csak a madár egyik szárnyánál látunk egy pici elmozdulást, akkor ez a mozgásra kevésbé utal, még akkor is, ha a történet, amit befagyasztottál alapvetően mozgó sztori, a kép így be van téve a mélyhűtőbe. A nyugalmas víz részét pedig maszkolással lehetne sötétebbre venni, hogy visszahozza a tekintetet a központi történésre - mondja Hegyi. Szőke azt mondja, hogy azt mindenképp kell értékelni, hogy az állatok viselkedését, mozdulatát ilyen szépen el tudtad kapni. Volt ezzel munka, ki kellett menni a természetbe, az állatokat megfigyelni, exponálni. Hegyi válasza, hogy épp ezért két disznós a kép.
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm Ági-a-hintaló. Tudtam én, hogy más is látja, nem csak én. :)
És most megyek és megcsinálom a népnek a bemozdult képet. :p De lehet, hogy nem.

Csaba, itt mindenki a két szárnyasról beszél, pedig ott van háttérben a harmadik, aki elúszik, mert elege van az egészből. Így jó.

a technikai részletekhez csak ugatni tudok:)...de igazán szép és irigylem a pillnatot amiben voltál....engem főleg a szárnyak vonzanak úgyhogy a kép jobb oldalát vágnám, így páros dinamikája van úgy a kitárt szárnyú kacsa jobban előtérbe kerülne igaz talán harciasabb is lenne a kép azzal hogy a védekező kacsa jobban a "sarokba" szorulna

Nem rossz ez, de ehhez a leckéhez egy picit hosszabb záridővel lenne nagyon király, én nem vágnék sehonnan. Abban viszont igazad van, hogy a kép teteje "elvitte" a fénymérésed... Nem ismerem a Canon beállításait, de én a Nikonon középre súlyozottan használom a fénymérést.

Lacipapa: már így sem igazán átlátható elsőre annak, aki nem látott még kacsákat civakodni, a bemozdulás szerintem tovább rontott volna az első benyomáson. A direkt bemozdított felröppenő kacsaképeket sorban dobáltam a kukába.
Gabi: szerencsére ezek a csőrcsapások nem a sebzésről szólnak, csak pár másodpercbe zsúfolt fenyegetések mielőtt végképp betelne a pohár. Mindketten jól vannak, csak egy kissrác fagyijának esett baja - vizes lett. Ettől a kissrác arca is. :-)
Balázs: én örültem, hogy a képmezőben maradt a nyugodt vízfelszín. Ahogy én értem, értelmet kapott tőle a harmadik kacsa (akinek hiába szóltam, hogy a jobb felső sarok felé ússzon, csak a fejét kezdte irányba fordítani :-)). De erről többet majd András értékelése után, akkor a felmerült kérdésekre is válaszolok. :-)
Zsolt: a szőke azt fogja mondani, hogy rosszul van fényelve, és igaza lesz. :-)

na majd jön a szőke, oszt mond valami harmadikat. :)

Szerintem két nagyon szép, de ellentmondó motívum van a képen, amik nem biztos, hogy szeretik egymást. A vízre gondolok, ahogyan lágyan, életlenben hullámzik a háttérben, és a vízre, ahogy fröcsköl az előtérben. Nagyon szép felület hatásokat rögzítettél, de én megnézném több féle képpen kicsit megvágva a képet!
Természetesen nem azt akarom mondani, hogy valami rosszat csináltál, csak kérdéseket teszek fel....
üdv:
b

Remélem senkinek sem esett baja!:-)

Nem ártott volna, egy kis bemozdulás, nekem elég statikusnak tűnik, de nem vagyok szakember és lehet, hogy nincs igazam.

Új hozzászólás