csendélet

Duna

Azért nem nagyon sokat beszélek én erről, mert a Gabriella képénél az elsődleges probléma az, hogy ez nem csendélet. El lehetne indulni azon a vonalon, ami ez a kőrakás, meg a kis kerámiaedény, ez tényleg nagyon szép és nagyon jó. Még azt a szürrealitást is bele lehet vonni, hogy mindez egy folyóparton van a bokrok között, csak hát iszonyatos kupleráj van a képen. Belóg egy másik növény, kitakarja a kompozíciót, aztán ott van két bot ebben a holmiban, amiről nem lehet tudni, hogy micsoda, nincs elmagyarázva. Szóval nagyon zaklatott, nagyon széteső ez az egész. El lehet ezen a vonalon indulni, nem kötelező a csendéletet szobában, tárgyasztalon megoldani, dehát azt azért mondom, hogy egyszerűbb lenne, ha Gabriellát érdekli a csendélet, mint lecke, akkor elindulni azon a vonalon, ami a klasszikus csendélet-rendezésnek a vonala, azért, hogy utána a későbbiekben, akár, hogy ha egy ilyen szabadtéri dolgot talál, akkor már utána a szabadban is tudja rendezni ezeket a dolgokat. Én ezt visszaadom ismétlésre. (hegyi)

Hozzászólások

19
Értékelem!

Ez egy tanfolyam, ha komolyan veszed-veszitek. :)

19
Értékelem!

Gábor, én sem tudom igazán mi ez. El kellene mennem egy tanfolyamra, hogy értsem a fotózást. Lehet, hogy ha nagyon belejövök meg is teszem.

19
Értékelem!

Ez sehogyse csendélet, sőt igazából nem is tudom mi. Biztos érdekes, de szerintem közelebb kellett volna menni, hogy láthassuk, mi van a képen. Megaztán minden egyforma súllyal van a képen, az előtér bokrai, a kövek, de még a túlparti fák is azonos tónusban élességben jelennek meg, nem tudom, mit akartál megmutatni. Valahogy ki kellene emelni a témát. Fénnyel, mélységélességgel, vagy mittudomén.

Új hozzászólás