csendélet
Nem szándékosan megtervezett kompozíció. Megláttam, és megörökítettem. Egyébként meg a víz a mindenem.

Kedves Boglárka, a 40-es 50-es évek jutnak az eszünkbe, nagyon szép és elgondolkodtató képet küldtél. A borvizes üvegnek más a matériája és az üveg szürkéi nem lehetnek azonos értékűek a falon vetett árnyékkal, mert az egyik az előtér, a másik a háttér. Ráadásul ha a középtónusokkal játszol, akkor az üveg sokkal anyagszerűbb lehetne. Többször előfordul, hogy arra hivatkoztok, hogy nem beállított egy kép, hanem így találtátok. De ez ritkán jó érv, mert a fényképész, filmes a világot nem csak leképezi, hanem a maga képére formálja is. Ezért még akkor is kell törődni a tónusokkal, elrendezéssel, ha az alap beállítást úgy találod valahol. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

valoban vibral, es a fotografikakat szeretem inkabb.......:)...linometszet.....

Nekem, most ez a kép valahogy vibrál. A vonalak szépen a pohárra viszik a tekintetet, de valami, talán a jobb oldali fekete csík visszadob és az üveg árnyékán találja magát a szemem. Aztán arra figyelek, hogy mintha az árnyék balra akarna kiesni, az üveg meg jobbra és ezáltal ki akar esni a képből minden.... Lehet, hogy abszolút nem igaz, de így érzem.

....nem szeretem a "festeszet orat"! nem szeretek mar rajzolni se nagyon, es azert alakitottam tonusaiban igy a kepet mert garfikus vagyok, es ha a sokszorositott grafikahoz rokonitanam akkor a linoleum metszet jut eszembe leghamarabb. Nos en ugy erzem hogy elegge leegyszerusitettem hogy egy metszet jusson eszembe a kep lattan. Nekem ez volt a szandekom.

Új hozzászólás