Reggel félhétkor kelek a hatra felhúzott vekkere, ami egy törött plexijű telefon. A földre hányt otthoni viseletbe öltözöm, amit előző este vettem le és legalább 2 hete hordom. Kilibbenek az előszobába, felveszem az ócska fehér kabátomat, majd egy szál cigivel a pofámban, amit a 101 kiskutyás öngyújtóval izzásba hoztam, kilépek az ajtón, a 10 fok melegbe, és gyorsan, hogy meg ne fázzak, elszívom a reggeli rák kaját. Majd vissza a szobába, a folyosón támolyogva, mint a részegek a cigi sokkhatás mámorában. Gép bekapcsolása azonnal de rögtön, le ne maradjak valamiről is. Konyha, de előtte húgi ébresztése, mert őt még kelteni kell, de hamar kelj mert elaludtunk. Víz a forralóba, az egyetlen én általam használt kávés bögrét a szekrényből kivéve, bele egy instant kávé, két cukor, és forró vizet a kopaszra. Hűtő kinyit, tejet a bögre tetejéig. Most már egyenes léptekben vissza a szobámba, a gondolkozásra hagyatott gép elé a tizenötezer forintos székbe lehuppanva, böngésző és mailek indítása. Két korty kávé, és lám elindultak az ablakok. Gyorsan FB, időkép, badoo, LSZT. Hideg lesz ma is, de kisüthet a nap is, érdekes. Még kávé, elfogyott, ismét cigi a friss levegőn. Vissza gép, startlap, hú idő van lassan indulni kéne, fürdőszoba, pisi, arcmosás, fogat nem elfelejteni. Vissza szobába, gép kikapcsolása, utcai viseletbe ruházkodás, ez bár nem a szőnyegen, de nem is katonás rendben, Kellékek elrakása, 3 éve használt szétszakadt pénztárca a bal zsebbe, telefon a jobba. Előszobában, piros sokat látott széldzseki fel, és számolás, 1. Pénztárca; 2. telefon; 3. kulcs; 4. cigi, öngyújtó; 5. slusszkulcs; 6. a kocsiban a műhely távirányító azzal lehet csak közlekedni. Akkor minden megvan, Húgi elköszönés, minden villanyt csukj le kérlek.
   Ajtón kimegyek besétálok a garázsba, ami persze gombnyomásra nyílik, már a laminált kapuja, szép koszos fehér, le kéne mosni már. Két kutyának, akik ugrándoznak kora reggel, mintha duracell lenne a fenekükben, kis kutya nasi porciózva külön-külön, egy cigi társaságában. Aztán kocsiba beülve, lámpát felkapcsolva, mert azért még sötét van és az még nem baj ha én nem látok, de más lássa hogy jövök. Garázs elhagyása, tolatva, majd legurulva a meredek lejtőn, ami nem meredek, de kanyarodik, jobb tükör használatával, a betoncsík követésével. Nagykapu, elektromos motorját aktiválva, meg állok, és kiviszem a kukát, mert elfelejtődött, hogy ma csütörtök van. Így végre hét órakor elindulok a munkába. És csak félórát késtem a keléssel.

Hozzászólások

13
Értékelem!

Mint minden másik nap:) Csak a kezdés más:)

13
Értékelem!

Leírjam a folytatását?:D

13
Értékelem!
17
Értékelem!

Ej, az a nyavalyás cigi!:)
Mizó, te engem folyton meglepsz. Írj még!

16
Értékelem!

Ó köszönöm szépen. Magyarázósnak indult, aztán a közepén meguntam, és a végét elsiettem. Jó akkor próbálok még majd:)

16
Értékelem!

Életszerű, élénk képekkel festett szöveg! Mizó ez a kis szöveged azt hiszem erősen rímelni fog a pénteki adásomra. :) Köszi. :)

14
Értékelem!

Csatlakoznék Ányesz meglátásához:)

17
Értékelem!

ez nagyon őszinte, és pont ettől nagyon jó! még ilyet:))

18
Értékelem!

Mizó, ez nekem nagyon tetszik. Ilyenekkel próbálkozz még. A régi rádióadásaidat juttatja eszembe. Őszinte, egyszerű, naplószerű.
Várom a nap folytatását.

Új hozzászólás