születés
No comment... bár a régi görögök úgy tartották, hogy az tud gyógyítani, amiből születtünk, ezért a beteget egy gödörbe tették (anyaméh) egy kőasztalra, és a verembe kígyókat tettek (köldökzsinór), majd lefedték a vermet, aztán időről-időre megnézték, újjászületett-e a delikvens.

Ehhez a képhez azért szólunk hozzá, hogy az Estiklopédia anyagai is bővülhessenek. Fontos meghatározás, ami segíthet a többi munkákban is az az úgynevezett ellenfényes beállítás. Láthatóan a fény átjön a barlangon és egy hajót látunk a fényben. Mivel a fényforrás a figura mögött helyezkedik el velünk szemben, így a tárgy fekete, sötét sziluettes formává válik. Ez az egyik lényeges eleme az ellenfényes kompozíciónak. Ebből logikusan következik, hogy az ellenfényes kompozíciót akkor használjuk, ha inkább a grafikai elemmel és a dramatikus ritmikákkal akarunk dolgozni egy képnél. Ehhez az kell természetesen, hogy a figura, amit ellenfénybe állítunk, a fényhatás következtében is megőrizze felismerhető jellegzetességeit. A szorgalmira adható egy disznó mindenképp megvan, bár a horizont dőlésének nem találtuk indokát. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

53
Értékelem!

Igen. Én is erre jutottam. Meg lehet csinálni. :)

51
Értékelem!

Ok: Egy lefelé táguló szabálytlan üregrendszerben vagy ahol a kb 0.5/s frekvenciával érkeznek a hullámok melyeket a kb a barlan közepén levő nagyyából 5-10 km/h val egyheLyben forduló hajó és motorja modullál, az expozícióra kb addig van lehetőség amíg a hajó fara 90-30 fokos szöget zár be a barlang szájára fektetett egyenessel, hagyjuk ki a többi fotós lökdösését és csak a saját egyensúlyomat fentartó kompenzációs reflexek algoritmusával korrigáljuk mindezt......az eredmény: mikor a keresőben egyenes a horizont gomb nyom és azzal egyidőben dobd fel a gépet úgy hogy a kb 1.5 s késleltetési idő után visszérjen a kiinduló pontra majd vetődj a gép után mielőtt elérnéa vizet...ez esetben nagy esélyed van rá hogy a horizont egyenes lesz annyira hogy úgy még senki nem látta abból a barlangból ;)

57
Értékelem!

:) matematika, az ingamozgást kell kiszámolni és előbb exponálni: ))) mondom én, aki kettesnél jobbra-többre sose vitte matekból.

49
Értékelem!

ahogy lacipapa írja, hajón voltam és a gép mindíg késleltetve exponál nem úgy mint egy általam egyre jobban visszvágyott tükörreflexxxxxes

45
Értékelem!

Romantikus, rejtelmes út a sötétbe, én a horizontot visszabillenettem volna. Tudom ringatózott a ladikod !

Új hozzászólás