Dinnye

Dinnye

Humornak is, meg köldöknek is szántam. És egy újabb metszési (vágási) gyakorlatnak is. Ha kitérne az elemzés, hogy ezek közül mi hogyan sikerült, nagyon boldog lennék :)

Kaptam egy utasítást, hogy térjek ki arra, hogy hogyan sikerült a vágási gyakorlat. Megpróbálom. Hát, István, a helyzet az, hogy bizonyos tekintetben testvérek vagyunk, ahogy így most végignéztem magamon, körülbelül hasonló dinnyém van nekem is has tájékban, és azt hiszem, hogy mellben is erősen hajazunk egymásra, tehát értem, sőt, ismerem ezt, és ez a fajta párhuzam egy keserű humor, legalábbis én még reménykedem, nem tudom, hogy te ebben hol tartasz. Ami a kompozíciót illeti, nekem nem kellene a fej, viszont ha simán levágjuk, az bajos a világítás miatt, ahogy az árnyékok vetülnek. Minden egyéb rendben van, a kéz, a kés, a dinnye, bár én a kést lehet, hogy soknak érzem már, tehát a két kéz önmagában is elég lenne, de el tudom fogadni így is. Az egyetlen, ami zavar, az a fej, mert ott valami elindul, és nincs befejezve. Itt az igazi kérdés a test és a tárgy közötti párhuzam, tehát a pocak, a mellrész, és a dinnye párhuzama, amit tulajdonképpen a két kéz hoz mozgásba. Ha végig gondolom ezt a képet, akkor azt mondom, hogy most nem arra tenném a voksomat, hogy vágjunk, hanem arra, hogy szerezz egy kissámlit, és arra állj fel. Tehát, ha ugyanez a helyszín, és ugyanez a beállítás, akkor, ha egy tíz-tizenöt centivel feljebb kerülnél, akkor az még annyival is érdekesebb lenne, hogy a két gömb forma, ami a hasad és a dinnye, nem fifti-fifti lenne egymás mellett. Kicsit kimozdítanád ebből, játékosabbá tenné. Ami a kép intimitását illeti, hogy így fogalmazzak, tulajdonképpen a kezed takar, tehát az akkor is takarna, ha feljebb lennél, és ez megoldaná szerintem ezt a kérdést, így nem kerülnének olyan képelemek a képre, amiket nem akarsz, ugyanakkor szerintem dinamikájában jobb lenne. És még azt is érdemes lenne megpróbálni, hogy mi van akkor, ha elkezded ezt a dinnyét szeretni, tehát magadhoz öleled, ráhajolsz, vagy valamilyen interakcióba még kerülsz, mert van ebben az egészben most még egy várakozás, ami lehet egy vihar előtti csend is, hogy ha felvágod, akkor hova fogod belevágni azt a kést. Ez egyébként egy érdekes irány ezen a képen, mint feszültség. Ha elkezdesz játszani, az lehet, hogy újabb ötleteket is fog adni, de maradjunk most ennél a képnél, tehát, ha ez a kép, és ez a beállítás, akkor felállsz egy kissámlira, feljebb emeled magad tíz-tizenöt centivel, elmozdul az egész kompozíció, megoldódik a fej kérdése is, és tulajdonképpen az egész helyzet jobban értelmezhetővé válik. Nem tudom, hogy most mit csináljak, mert én ezt így is el tudom fogadni, és nekem ez így is működik, sőt, ha akarom, akkor még a 3 csillagot is megadom rá, legfőképpen bátorításképpen arra, hogy szülessen ebből egy másik verzió. Ha egyetértesz vele, akkor én azt mondanám, hogy csináljuk ezt az egészet úgy, hogy kapsz 3 csillagot, és kérek egy ismétlést. Siess, amíg van dinnye. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

István, én ezt elviszem illusztrációnak Vonneguthoz.

Kérek ismétlést, István, itt kifejezetten és határozottan kérem.

Készült teljesen "fej nélküli" változat is, az is ad egy ironikus párhuzamra lehetőséget a dinnyével, késsel, és talán ez a vágás pont az árnyak miatt történt így. Tanulság van ebből is. A kés pici feszültsége nekem kell, azt hiszem, az tartja meg a földön, de persze lehet hogy nem így van. Volt sokkal "késesebb" megoldás is, ez a finom vonal itt még éppen csak érzékelhető, de ott motoszkál. Köszönöm az elemzést! (A köldökre nem tértél ki)

István, nekem ez tetszik!! Formailag és gondolatilag is.

Köszönöm Gábor a figyelmed! :)
A humorhoz annyit, hogy ez inkább egy belső és irónikus, és inkább mosolyogtató nekem, mintsem harsány nevetésre sarkalló, mivel hogy nem tudom, a három dinnyeobjektum közül melyik a nagyobb dinnye, de mielőtt meg Zsolt ráfogná, hogy akkor ez meg verbálfotó, gyorsan leírom, hogy ez így csak most került megfogalmazásra. A köldök pedig a köldök lecke leirata miatt, mert ott pont ilyen hívószavak is szerepelnek. Mindezt csak úgy a képaláírás kiegészítéseként is. :)

A humorhoz meg a köldökhöz nem szólnék, de szerintem a vágás teljesen rendben van.

Új hozzászólás