Dísz, tárgy

ÓVAINTÉS

Ha fölfedeztél
bármit, bárkit: ne hidd, hogy
csak azóta v a n.

Fodor Ákos

Most azt nem tudom, hogy ez egy kuglófsütő akar lenni vagy egy fiókgomb? Mindegy, maga a megfigyelés az oké, csak képben ez kevés, tehát itt az a helyzet, hogy attól, hogy egy ilyet lefényképezünk az még nem válik képpé, tehát rögzítünk egy pillanatot és kiragadjuk abból a környezetből, amiben van, ráadásul a fényviszonyok megváltoztatásával is erre segítünk rá, ez egy kvízkérdés lesz, hogy na, mit látunk a képen, de amikor az ember megfejti valahogy, vagy ha egyáltalán meg akarja fejteni, akkor utána már nem lesz érdekes a kép. Volt egy ilyen tv sorozat, Televíziós mesék felnőtteknek, ennél még régebbi volt a Pirx kapitány, egyébként javaslom a fiatalságnak ezeket valahogyan megszerezni, mert nagyon sok mindenre rávilágít, hogy ezek a fajta transzpozíciók miért is komikusak olykor. A komplett Pirx kapitányt egy vasedényboltban le lehetett forgatni, mert a sótartótól kezdve minden más egyéb vacakkal próbálták azt az illúziót kelteni, hogy egy űrhajóban vagyunk, kicsit ugyanezt érzem itt is, hogy valamit el akarunk hitetni, hogy ez most valami más, mint ami. De azon kívül, hogy ez egy technikai játék, azon kívül nem nagyon tudom, hogy mi a létjogosultsága, és ezen a Fodor-haiku sem segít. (hegyi)

Hozzászólások

De a lényeg, hogy megvan a tapasztalat ebből.

Komolyan?! Szóval van egy üvegasztal, alatta egy égő gyertya, a fekete padlón. Az üvegasztalon egy üveg gyertyatál, pontosan a gyertya felett. Mindez pedig felülről fotózva. Elkészíteni nagy élmény volt. (Megnéztem a Pirx kapitány 1. részét, és meg kel mondjam, a párhuzam tökéletes: teljességgel érthetetlen az is. :))

De én nem érem be ennyivel, mesélj.

Akkor megint érthetetlen voltam. Köszönöm az elemzést!

Szép a 'felfedezmény' és a haiku párosa, együtt már-már műalkotás.
Ha még kevesebbet mutatsz, még érdekesebb lenne a rejtvény, és nem a beégett részek, hanem a többi rész kötné le a kandi tekintetkóborlásomat.

Új hozzászólás