"Kész van, ami készül."

Film szempontjából túl hosszúak és didaktikusak a snittek. Jó a szándék, jó, hogy egy némafilme eszköztárat próbál használni, de nem emelkedik ez a szimbolizmusa. Nem látjuk azt a filozófiai átemelést a barátommal kapcsolatban, amit ennek jelentenie kéne. Köszönjük a filmet, és fontos lenne, hogy minél többet forgass, de talán kisebb lépésekkel kellene haladnod és azokban a lépésekben bizonyosságokat szerezned előbb, hogy ilyen összetett üzenetet megformálhass a későbbiekben. Nem sikerült meggyőznie az ötletednek. Sem a napos oldallal, sem az ellenkezőjével, miközben én magam dohányzom, nem azt mondtam, hogy jó vagy rossz másoknak, hanem nem győztél meg az üzenetedről. És ez azért van, mert a szakmai jegyeket, az eszközöket nem emeled el, hatvanas-hetvenes években tartod stílusában, de nem emeled el és ezért nem tud átjönni az a kommunikáció, amit szeretnél. Elsősorban ez a baj és nem a formák, de a forma segít abban, hogy egy teljes szemlélet érthető legyen a néző számára. Ez a munka film szempontból egy citromdisznó, és most a többiekhez is szólok: a egy leckénél három citromdisznó alatt vannak a pontozások, akkor érdemes lenne az alkotónak elgondolkodnia azon, hogy addik kellene gyúrnia adott feladatot, amíg nem lesz három citromdisznós. Nem ugyanazt a filmet vagy fotót, hanem verziókkal addig kéne gyúrni, amíg abból nem lehet három disznót összeszedni, mert hogy ez azt jelenti, hogy nem tudtam önmagam felé meglépni a leckét. (szőke) értékelés:

Hozzászólások

33
Értékelem!

Hát ez tényleg olyan szar lett, hogy végig sem tudtam nézni : )

34
Értékelem!

Árpád, örülünk, ha lépegetsz, ez a legfontosabb. Nincs kész munka, csak épp abbahagyott feladat. :)

Lehet, hogy nem látok mindent tökéletesen, miért látnék, a magam tökéletlen módján?

45
Értékelem!

Akkor megvan az egymás mellett beszélés alapja, mivel ez nem végeredmény, hanem részeredmény, és ez fontos. Sőt! Szerintem még nem is lennék képes felmutatni olyat, amire azt tudnám mondani, hogy ez végeredmény. Erről szó sincs. És elhihetitek, hogy küzdök eleget a hibák legyőzésével. Kis lépésekben haladok, de haladok.Talán most léptem egy nagyot. Megértettem, visszamegyek, és újragondolva újra kezdem. De szerintem írtál egy pár dolgot, ami alaptalan velem kapcsolatban. Mondjuk könnyen szövegelek, mert nekem kisebb a felelősségem, de azt hiszem eléggé következetes vagyok/leszek.

42
Értékelem!

Árpád, a többiek miatt mondom, hogy ugye mi erről a cigis leckéről beszéltünk többször is. É elmondtam az aggályaimat a téma okán, te mondtad, hogy megcsinálod, és hogy ez meg az lesz benne - a végeredmény, amit mutatsz, azt láttatja, hogy van min dolgozz, és lehet, hogy a témaválasztásod nem volt szerencsés. Hogy miért ragaszkodtál ehhez, nem tudom, nem értem, úgy vélem, hogy ehhez nagyobb rákészülés szükségeltetik.

ami a kamerát illeti, főképp a kameramozgásokkal érzek döcögést, a sebességgel és a svenkek kitartásával, persze mondani könnyű. ezt gyakorolni kell. ami a másik gyakorlandó, hogy ne feledkezz bele egy-egy képbe, témába, snittbe, még ha valamiért neked az különösen kedves, akkor sem, ha a film ritmusának kárára megy.

34
Értékelem!

Nem igazán értem, mert ha setnék, akkor még ilyenek sem lennének a munkáim.Arról nem is beszélve, hogy tudom, hogy még egyik sincs készen. De tudod: "Kész van, ami készül". A szertárt megnéztem többször is mielőtt nekiálltam volna az elsőnek,és még többet is. Azt hiszem nem túristaként használom a kamerát, még ha nem is profin.

33
Értékelem!

Kedves Árpád, javítottam, másokat is kérek, hogy nézzenek utána, hogy elszámoltam-e magam a disznókkal talán, előfordulhat.

Ami a munkád illeti, általánosságban szeretném mondani, hogy sietsz valahová, pedig van időd, és a sietés nem teszi lehetővé, hogy valójában megéld azokat az élményeket, amit meg szeretnél mutatni. Magad ellen dolgozol, mert mindeközben mélyebb síkokra szeretnél lenyúlni, de épp ez a türelmetlenség az, ami nehezíti a dolgod. A másik, hogy javaslom a szertárt megnézni, ott vannak filmek a kamerakezeléssel, a színekkel, és ha nem is tértünk ki minden irányra, de azért ezekből is lehet ötleteket meríteni, mert a manuális készségek gyakorlással erősíthetőek. Én addig nem lépnék tovább, amíg nem szeded szét elemeire és nem vizsgálod meg tüzetesen a dolgokat, hogy megint rohanj és mutass valami félkésznek se mondható dolgot, mert ez felületessé fog tenni.

39
Értékelem!

Pedellusnak! Keveslem a citromdisznóim számát az osztálynaplóban.

32
Értékelem!

Oké, vettem. Nem véletlenül került a cím alá az idézet. A következő felvétel már ki volt tűzve, mielőtt feltettem, és ez csak egy része lesz majd egy egésznek, de feltettem, mert szükségem volt visszajelzésekre, hogy tudjam merre mozduljak. Az üzenet majd a teljes változatban válik világossá szerintem. Nem is vártam, hogy bárki megértsen egy mondatból egy gondolatsort. Igyekszem...

36
Értékelem!

nem tudom, nehéz erre válaszolni, de majd megpróbálok

31
Értékelem!
42
Értékelem!

Most elsősorban technikai észrevételek a fontosak számomra, szóval külön köszönöm a hozzászólásokat Verának és Dénesnek.
Márti! Mi lehet annak az oka, hogy nem tudsz azonosulni?

38
Értékelem!

Megnéztem én is, többször is. Próbáltam, próbálok valami véleményt mondani róla, de azt hiszem ezzel most nem sikerült viszonyba kerülnöm, kívülről néztem.

33
Értékelem!

hali, nekem főleg a zene miatt filmek jutnak az eszembe Füst, Egy füst alatt beindulva, Kávé és cigaretta ezekben a filmekben vannak ilyen jelenetek de ott az asztalnál ülök felénk fordulnak néha és vallanak a dohányzásról kávéházról nyújorkról stb. A fejek vágása nekem is tetszik annyi kiegészítéssel hogy jó lenne ha néha szólnának hozzánk tele arccal mondjuk hogy ki milyen cigit szív vagy hol vagyunk vagy mitomén, a másik igen a hamutálba elnyomása a ciginek, szerintem az egykicsit sok ott, jó értem hogy mindenki elnyomja a magáét de nekem ott törik a film ritmusa...a vége az nehéz kérdés mer ugye a dohányzásnak nincs vége csak szünetel:))...nemtom én hogy fejezném be esetleg hogy a pincércsajt követem aki lepakol a távozók után néz rágyujt és a kép totálba megy vagy ilyesmi vagymittomén hát elsőre így ennyi:)

27
Értékelem!

szerintem ez inkább a "társaságban dohányozni jó" című videó lett, és nem egészen elemzi vagy nem emeli ki részletesen a dohány élvezetét, magát azt a mozdulatsort, a szépségét. én többre számítottam! van eleje és vége, és ez jó, bár a vége (az öngyújtós poén) nem túl elmés. lehetne szebb az is, ahogyan a hamutartóba kerülnek a cigaretták. lehetne pl ff az egész, az olyan időtlenné tenné, és szerintem kissé zavaró a háttér némely közeli felvételnél. az viszont pl kifejezetten tetszett, ahogy a fejeket vágtad! szia árpi! :) remélem megfelelő véleményt írtam!

42
Értékelem!

Ez itt most nem a képről és főleg nem rólad szól úgyhogy háromszoros zárójelben:
(((nem hiszem, hogy akár a büdöset, akár a feketét különösen magyarázni kellene, ami magyarázatra szorulhat, az a "csak".
Én személy szerint a nikotint ugyanolyan addiktív tudatmódosítónak tekintem, mint a többit. Kiszolgáltatottá tesz és cserébe igazából nem ad semmit. Másrészt nekem ahhoz, hogy akár egyedül, akár mások társaságában jól érezzem magam, nincs szükségem rá. A dohányzás okozta betegségekbe itt most nem megyek bele, de elég rusnyák.
De csak hogy egészen tiszta legyen, én nem itelem el, nem sajnálom azt aki használja. Mindenki maga dönti el, hogy él. )))

35
Értékelem!

"A dohányzásnak viszont csak egy nagy, büdös, fekete árnyoldala van." Hát ez az... Szabad tudnom, hogy szerinted miért?

32
Értékelem!

Woody Allent láttam elsuhanni a háttérben?
Igen, asszem ő volt. Három napja 30-as 40-es évek jazz zenéje megy nálam egyfolytában. Az idén már legalább négy WA filmet néztem meg.
Szóval nekem ez nagyon bejön.
A dohányzásnak viszont csak egy nagy, büdös, fekete árnyoldala van. Szerintem.

41
Értékelem!

Hova tűntek a színek? Sebaj...

Új hozzászólás